kelab blogger ben ashaari, KBBA,

05 May 2014

Berkelah di Jeram Pasu Pasir Puteh



Hari ni nak share gegambar masa kitorang Berkelah di Jeram Pasu Pasir Puteh. ni citer agak lama gak ni. 27 April 2014 (hari sabtu). sehari selepas kitorang Jenjalan Taman Tengku Anis. kami datang sini 2 buah kereta. 1 keta jaa, 1 kete kakak jaa. siap bawak bekal nasi lagi hokey... sedapppp!!


jeram pasu, jeram pasu di pasir puteh, mandi di jeram pasu, mandi jeram, tempat menarik di kelantan, tempat menarik di Malaysia, la hot spring,


Datang sini selepas kena bodek ngan adik-adik dan anak-anak sedara jaa... ikutkan hati, jaa memang tak suka sangat datang sini.. sebab kat sini tak berapa cantik.. kawasan jeram pasu ni kelihatan sedikit terbiar... kolam dan gelongsor pun sedikit uzur...


jeram pasu, jeram pasu di pasir puteh, mandi di jeram pasu, mandi jeram, tempat menarik di kelantan, tempat menarik di Malaysia, la hot spring,


Belum lagi masuk bab tandas dan surau.... kat sini frasarana memang tahap zero... langsung tak terurus.. tandas takde air.. surau kotor... pendek kata memang teruk! dulu, kat sini ada tandas yang agak bersih, siap ada penjaga lagi dok kutip duit 30sen setiap kali pengunjung masuk tandas. kemana duit tu menghilang? awat tak guna untuk ceriakan lagi tandas kat sini? dimana pihak bertanggungjawab ke atas tempat ni??? dah tak wujud kah?


jeram pasu, jeram pasu di pasir puteh, mandi di jeram pasu, mandi jeram, tempat menarik di kelantan, tempat menarik di Malaysia, la hot spring,


Kalau ikutkan hati nak saje jaa bawak adik-adik jaa ke Lata Tembakah di Hulu Besut Terengganu (1jam sahaja dari jeram pasu) tapi itu lah kat sana bahaya pulak untuk budak-budak... banyak citer pasal orang meninggal masa mandi, coz air dalam, arus deras dan tragedi kepala air... so, agak tak sesuai untuk budak-budak mandi...


 jeram pasu, jeram pasu di pasir puteh, mandi di jeram pasu, mandi jeram, tempat menarik di kelantan, tempat menarik di Malaysia, la hot spring,


Sebenarnya nak lagi best kitorang boleh jer ke La Hot Springs di Hulu Besut Terngganu... namun agak jauh pulak tempat tu... lebih kurang 1jam lebih dari jeram pasu ni... (2jam lebih dari rumah kami) dan masa lak mencemburui kami... my laki kerja di pagi hari... so selepas zohor baru gerak ke sini... makanya takde pilihan lain, kena gi tempat yang jarak dekat sajoo...


jeram pasu, jeram pasu di pasir puteh, mandi di jeram pasu, mandi jeram, tempat menarik di kelantan, tempat menarik di Malaysia, la hot spring,
jeram pasu, jeram pasu di pasir puteh, mandi di jeram pasu, mandi jeram, tempat menarik di kelantan, tempat menarik di Malaysia, la hot spring,


Harap sangat lepas ni pihak yang bertanggungjawab ke atas Jeram Pasu ni dapat meningkatkan lagi keceriaan dan kemudahan kawasan di jeram pasu ni... semoga dapat baiki semula mozek gelongsor air dan kolam yang tertanggal dan kasi cat semula kolam biar nampak cantik dan indah... baiki semula tandas dan surau yang rosak / kotor  (tak boleh guna langsung). kalau kawasan ni terbiar lama begini... rasanya suatu masa nanti tak mustahil takde lagi pengunjung yang mahu berkelah disini....




Jom Follow Facebook Jaakechik. KLIK button dibawah :

3 comments:

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...