kelab blogger ben ashaari, KBBA,

21 May 2014

Cerita Frozen Best. Lagu Frozen Pun Best.



Cerita Kartun Frozen pulakkkkkk yang femes sekarang ni kan.... semua budak-budak gilaaaaa tengok cerita ni.... kalo budak pompuan lak semua pakat terpengaruh nak jadi Princess Elsa dan Princess Ana. Nak gaun macam puwincesss Ana... nak dandan rambut macam puwincesssss Elsa....  penangan Cerita Frozen ni hebakkk sungguh weeiii.....


cerita frozen, kartun frozen, elsa dan anna, princess elsa, do you want to build a snowman, lagu frozen, lirik lagu frozen, tonton cerita frozen,


Anak bujang aku yang lelaki ni pun turut terjebak ngan Cerita Frozen tauuuu..... celik mata, "Nak Lojen". balik jer dari rumah pengasuh "Nak Lojen". ko dah kenapa dik? addict ngan puwincess gak ke? 

Pastu sekarang ni dia pandai dah nak tekan Forward and Rewind tau... laju jer dia tekan keyboard dan ulang balik scene yang best-best... especially part lagu muzikal Frozen tu.... "Do You Want To Build a Snowman??" 

Dok repeat scene yang sama hingga aku sendiri pun dah boleh hafal lirik lagu tu okey... sampai ternyanyi kat dapur... sambil mama masak sambil feeeeeling puwincess jugak.... (^_^) especially lagu "For The First Time In Forever". masa duk nyanyi tu, aku rasa macam.... "Eh, sedap pulak lagu ni!" kah kah kah...

5-6 kali sehari dia duk repeat tengok citer ni okeh... acaner aku tak berjaya hafal? balik rumah mak aku pulak, terdengar lak adik-adik aku yang duk nyanyi lagu Elsa "Let It Go...Let It Go...." ohoiiiiiii berhantu sungguh citer Frozen ni wehhh.... semua orang suka! aku pung!


cerita frozen, kartun frozen, elsa dan anna, princess elsa, do you want to build a snowman, lagu frozen, lirik lagu frozen, tonton cerita frozen,


Lirik Lagu Frozen - Do You To Build A Snowman


Elsa,
Do u want to build a snowman
Come on lets go and play
I never see u anymore
Come out the door
Its like you've gone away
We used to be best buddies
And now we're not
I wish u would tell me why....
Do u want to build a snowman
It doesn't have to be a snowman
Go way ana... Okay bye....


Do u want to build a snowman
Or ride our bike around the halls
I think some company is overdue
I've started talking to
The pictures on the walls
It gets a little lonely
All these empty rooms
Just watching the hours tick by..
Tik..tok...tik... tok (2kali)


Elsa,
Please... i know u're in there
People are asking where u've been,
They say "have courage",
And i'm trying to
I'm right out here for you,
Just let me in
We only have each other
It's just u and me
What are want gonna do....
Do u want to build a snowman


(Klik Sini Jika Nak Tengok Video)


cerita frozen, kartun frozen, elsa dan anna, princess elsa, do you want to build a snowman, lagu frozen, lirik lagu frozen, tonton cerita frozen,


Ini ler budak yang sukaaaa sangat tengok Cerita Frozen ni. amboiiii pakai spek hitam kauuuu.... nak ngorat puwincess katakan... harus ler nampak lebih macho dari Abang Kristoff.... hahahaha.... hari-hari ngadap citer di komputer skang nih, berlagak macam budak besar...!!

Shrek, Upin Ipin, Otomen, Nut Job, Barney and Friends, Pingu, Alice in Wonderland, Alvin and Chipmunks, Mr.Bean, Dinasour, Ice Age.... fuuhhhhh memang banyak laaaaaa citer peberet dia....

Abah tukang download... anak tukang tengok... aku lak tukang peninggggg! pening sebab tak sempat habis sesatu cerita dia suruh tukar tengok citer lain pulak... aku sibuk bersiap nak gi keje, dia duk berdramaaaa nangis-nangis nak tengok kartun.... GRRRRR!!!



Jom Follow Facebook Jaakechik. KLIK button dibawah :

10 comments:

  1. orang dewasa pun layan movie ni kan :-)
    saya pun suka~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la ramai betul yg suka citer ni..

      Delete
  2. Saya tak tengok lagi cerita ini hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum tengok lagi? Alamakkk syg ler... heee!

      Delete
  3. baru jer tgk smlm for da 1st time... anak berdua pon suka so layan jer la ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap gak citer ni kan... sgt fun utk di tonton ngn anak2....

      Delete
  4. sue pon suke ngan citer frozen ni

    ReplyDelete
  5. Bukan setakat budak2 kak,jie pun suka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Frozen ni sesuai di tonton utk semua kannn...??

      Delete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...