kelab blogger ben ashaari, KBBA,

17 May 2014

Maggi Tomyam Belut Din Rio



belut goreng berlado, din rio, din rio corner, lokasi kedai din rio, Maggi Tomyam Belut, maggi tomyam belut sedap, restoran din rio,



Maggi Tomyam Belut. ada yang pernah cuba makan Maggi Tomyam Belut? kalau sebelum ni ramai yang tergilakan Maggi Tomyam Ketam, sekarang pulak cer korang tukar menu dan order Maggi Belut ni pulak... sedapppp woooo.....


belut goreng berlado, din rio, din rio corner, lokasi kedai din rio, Maggi Tomyam Belut, maggi tomyam belut sedap, restoran din rio,


Kami laki bini ni memang suka makan makan belut. Belut Goreng Berlado, Belut Goreng Kunyit, Padpet Belut, Sup Belut semuanyaaaaaa kami telan.... asalkan sedap dan yang penting sekali, jangan hanyir! (^_^) Tips buang hanyir ikan/belut ialah rendam dengan cuka pastu ramas sikit, insyaALLLAH hilang habis lendir hanyir tu...!


belut goreng berlado, din rio, din rio corner, lokasi kedai din rio, Maggi Tomyam Belut, maggi tomyam belut sedap, restoran din rio,


Maggi Tomyam Belut ni, kitorang makan dekat Restoran Din Rio di Jalan Pengkalan Chepa ni... kedai abang kandung aku sendiri... restoran dia kecik jer... tapi agak sedap masakan dia... not bad laa...!!




Okey sila abaikan muka en.suami aku yang takde perasaan langsung time aku snap gambar ni... mata dia asyik melekat di skrin TV... movie malam tu best katanya... aku suruh pandang kamera pun takmo.. eh, sakit pulak hati kita!




Licinnnn kau.... sikit pun tak berbaki... tinggal serai ngan cili jer... hahahaha.... cuba lah datang ke kedai ni yer kalau korang berada di Kota Bharu.. lokasi ialah, berhampiran SMU (A) Maahad Muhammadi Lelaki. nak senang amik no.telefon kedai ni 0176775712 (Din Rio Corner). menu paling popular kat situ ialah Belut Goreng Berlado. (^_^)



Jom Follow Facebook Jaakechik. KLIK button dibawah :

18 comments:

  1. kenapa fizikalnya mcm ikan keli?iman xboleh serasi dgn si dia ni..mesti nak terkeluar balik.tpi megi tomyam 2 mcm sodpa je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belut mmg mcm gini iman... licinnnn jer kulit dia mcm ikan keli... hihihi..

      Delete
  2. eeee akak belut tu mcm tk masak je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampak jer mcm x masak liz.... tp dah masak molek tu... hihihi...

      Delete
  3. Replies
    1. Cuba ler test sekali kak... sedapppp!!

      Delete
  4. for sure la x penah mkn Jaa..belut pun x penah mkn..
    x pnh tepikir pun masak megi campur belut..sedap eh Jaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap ni Cik Ai..... sedap bagi tekak jaa si penggemar belut laaaa....

      Delete
  5. Belut...???

    nehi nehi nehi... hehehe..

    ReplyDelete
  6. gulp!!....kalau akak yang makan soh2 takleh nak telan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rugi la tak makan belut. Isi dia manis dan lembut tauuuu kak eita...

      Delete
  7. Gulp..belut..tak masuk tekak kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai yg tak suka makan belut rupanya yekk...

      Delete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...