kelab blogger ben ashaari, KBBA,

09 May 2014

Mandi di Water Splash Taman Indera Petra


Salam Dears


Cuti Hari Pekerja 1 mei lepas, korang gi ke mana? jaa tak sempat nak gi mana-mana pun. 1 mei rilex kat umah. pastu lepas zohor pergi ke majlis kenduri kawin sahabat. lepas makan kenduri, terus direct balik rumah MIL di Gunong. kitorang 3 beranak bermalam disana. coz 2 mei ada majlis doa selamat di rumah SIL jaa kat sana.


harga tiket water splash, lokasi water splash, splash taman indera, taman air di kelantan, taman tema air, water splash, water splash taman indera petra,


Oleh kerana cuti Hari pekerja jaa tak sempat nak jenjalan. pada 5 mei kitorang balas dendam ngan bawak fikri main air di Water Splash kat Taman Indera Petra. hari tu jaa offday. tak kerja. so, syok la bawak fikri kesini buat kali ke-2. pestaim bawak fikri ke sini pada Julai 2013. jaa ada blogkan KAT SINI.


harga tiket water splash, lokasi water splash, splash taman indera, taman air di kelantan, taman tema air, water splash, water splash taman indera petra,


Jaa ada post dua keping gambar kat atas ni di facebook. tapi jaa jadik pelik, rupanya ramai  yang tak tahu kewujudan Taman Air Mini di Kota Bharu ni... sebab lokasi ni agak tersembunyi sikit dari pandangan. padahal lokasi dia di tepi jalan besar aje.. bersebelahan Kota Darulnaim atau Pejabat SUK..


harga tiket water splash, lokasi water splash, splash taman indera, taman air di kelantan, taman tema air, water splash, water splash taman indera petra,


Ramai juga yang bertanyakan Berapa Harga Tiket Water Splash ni... jaa ada gak upload di FB... dan pada yang masih tak tahu... ni haa aku upload sebesorrr alam kat entry ni... hope dapat membantu sesapa yang nak tahu mengenai rege tiket Water Splash ni..


 harga tiket water splash, lokasi water splash, splash taman indera, taman air di kelantan, taman tema air, water splash, water splash taman indera petra,


Best ke bawak anak berendam kat sini? ermmm... kira okey la jugak dari non hadooo.... kat Kelate ni kan takde waterpark yang ohsemm macam tempat lain.. so ada yang ini pun kira syukur banyak dah.. ada gak tempat untuk anak berendam selain ke Taman Air di Taman Tengku Anis




Tengok fikri happy kami sebagai makpak ni pun turut happy. cuma agak silap bagi kami sebab langsung tak bawak apa-apa pakaian untuk kitorang ni haa... datang kesini sehelai sepunggung... langsung tak bawak baju spare untuk berendam... makanya fikri jer lah yang mainnya...


harga tiket water splash, lokasi water splash, splash taman indera, taman air di kelantan, taman tema air, water splash, water splash taman indera petra,


Pelbagai gaya fikri main air... happy tak terkata nampaknya... kalau dulu dia penakut dengan air pancutt... sekarang tidak lagi... gambar yang duk meniarap tu yang paling tak boleh blahhh jaa tengok... kunun duk berenang ler tu... padahal air takat buku lali dia je... hehehe... 


harga tiket water splash, lokasi water splash, splash taman indera, taman air di kelantan, taman tema air, water splash, water splash taman indera petra,


Apalagi yang ada kat sini? takde apa dah.. itu je yang ada.. cuma kat luar tu ada ler mini playground (lupa snap)... tapi kecik sajooo.... setakat jongkang jongket, gelongsor dan buai tu ada arrr.. kecik cinonet je playgroundnya..


harga tiket water splash, lokasi water splash, splash taman indera, taman air di kelantan, taman tema air, water splash, water splash taman indera petra,


Fyi, makanan luar tak dibenarkan bawak masuk kesini ye.. tapi jangan risau kalau lapar kat luar ni bersepahh ada gerai makan... Mama Chop Papa Grill adoo... Edlee Fried Chicken pun adoo... tapi aku beli maggi cup aje kat sana... makan atas kete api yang tak bergerak sambil tunggu fikri main-main kat situ... slurppp panas-panas.... berasap meletops mulut aku... ekeke...


harga tiket water splash, lokasi water splash, splash taman indera, taman air di kelantan, taman tema air, water splash, water splash taman indera petra,


Kami datang sini sekejap je pun... lebih kurang 1jam sajoo.. sejak fikri makin besar ni seronok pulak bawak dia jenjalan ke tempat macam gini... sebab dia dah cerdik nak main menan segala tuuu.. dah tak takut ngan air pancut jugak... seronokkkk sangat tengok dia happy ngan aktiviti macam ni...

Korang tahu je laa kan, sekarang ni kalau nak bawak anak-anak jenjalan ke pantai dah tak seronok macam dulu dah... takleh nak mandi pantai, sebab air pantai semakin dalam... dah tak sesuai untuk mandi especially Pantai Bachok dan Pantai Cahaya Bulan... mampu tengok jer air pantai yang berombak tu...

So, jalan alternatifnya bawak anak mai sini je laaa... lebih selamat... dan tak berbahaya untuk budak-budak...  oklah babai Water Splash... next time kitorang datang lagi yekkk.. mu tunggu jer... nanti aku datanggg.... (^_^)




Jom Follow Facebook Jaakechik. KLIK button dibawah :

7 comments:

  1. Syoknya jln2 makan angin...

    Senyum sejibik cam ina...

    ReplyDelete
  2. selamat pagi jumaat
    anum singgah pagi jap lagi bz day
    keep in touch

    ReplyDelete
  3. ada gak terperasan tepi jalan.. tapi tak tersinggah lagi, cam susah nak berhenti parking ja.. hehe ~ salam jumaat =)

    ReplyDelete
  4. wahhhh menarik... org pon x ramai jd x de la bersesak-sesak kan...

    ReplyDelete
  5. seronok budak tecik tu mandi manda yee

    ReplyDelete
  6. wahh sakan fikri main air kan...hehehe

    ReplyDelete
  7. tiket utk parent murah sb parent x main sangat air la ye..bagus2..idea menarik ni..leh pegi

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...