kelab blogger ben ashaari, KBBA,

31 May 2014

Restoran Raja Ikan Bakar di Berek 12



Restoran Raja Ikan Bakar di Berek 12  |  Okeyy... cerita ini dah lama expired benornya ni... lama giler duk peram dalam draft.... bukan apa, aku malasssss nak mengarang pepanjang... hahahaha.... makin lama peram, makin hilang point untuk tulis pasal nih... (^_^)



ikan bakar sedap, ikan bakar wakaf che yeh, restoran ikan bakar paling sedap, resepi ikan bakar, ikan bakar yang sedap, ikan bakar paling sedap, raja ikan bakar,


Abang aku (kiri) empunya idea ni... dia ajak semua adik-beradik aku yang FREE malam tu untuk ghatering makan-makan di Restoran Ikan Bakar Paling Sedap katanya... ini kedai pebret dia... so, dia mahu belanja semuaaaa kitorang malam tu... wahhhh sukoooooooo lah aku!! makan free beb, haruslah join!!!




Sebatalion adik-beradik aku keluar... hahaha... bunyik macam ramai je kan...? padahal 8 beradik jer yang ada malam tu... yang lelain semuanya busyyyy.... 8 adik beradik, campur mak ayah aku, campur anak2 sedara yg kekecik ada la dalam 18 orang, termasuk En.yie dan abg ipar aku...


 ikan bakar sedap, ikan bakar wakaf che yeh, restoran ikan bakar paling sedap, resepi ikan bakar, ikan bakar yang sedap, ikan bakar paling sedap, raja ikan bakar,


Restoran Raja Ikan Bakar ni aku dah penah singgah dulu. tapi cancel makan coz kedai ni hanya sediakan ikan bakar tawar (takde yg berempah) dan hanya ada 1 pilihan pencicah (colek) tanpa ada apa-apa kuah seperti tomyam, sup, singgang, or etc etc. 

Makanya aku cancel makan. coz aku takleh makan nasi yang kering-kering. nak ada kuahhh jugak... takde sup, singgang pun okey..... so aku chow masuk kedai lain... but untuk malam tu aku makan jugak kat sini, coz orang nak belanja kan? makanya takleh banyak bunyikkk.. belasah jelahhh, janji kenyang...!


ikan bakar sedap, ikan bakar wakaf che yeh, restoran ikan bakar paling sedap, resepi ikan bakar, ikan bakar yang sedap, ikan bakar paling sedap, raja ikan bakar,


Meriahhhhh nya meja kitoranggg.... padahal itu baru 8 beradik je yang ada... kalo ada kesemua 15 beradik???? bersama 7 ipar dan 22 cucu datanggggg??? haaa.... mahu pengsan tuan kedai tengok rasanya....!! ekeke...


 

group 1


group 2


group 3

ikan bakar sedap, ikan bakar wakaf che yeh, restoran ikan bakar paling sedap, resepi ikan bakar, ikan bakar yang sedap, ikan bakar paling sedap, raja ikan bakar,


Setiap group akan ada lauk bakar-bakar macam kat atas tu... setengah ekor siakap, 3-4 ekor ikan kerisi dan selar, 1 pinggan kerang bakar, sotong dan pari bakar... restoran ni memang hanya sediakan ikan bakar jenis tawar macam gini jer yer.. jangan ngengada nak order ikan bakar berempah lak... memang non-hadoooo!!!




Sambal pencicah ikan bakar yang sangat sedap dan pedas meletop-letop! takde sambal kicap, takde air asam, itu aje pilihan yang adooo... dan aku bagi 4/5 bintang untuk pencicah dia ni.. memang sedap gilaaaa weeeeiiii...!!! lebih sedap jika perah asam limau dan campur pulak sedikit kicap yang dia letak kat meja.... fuhhhh, melelehhhh ailio aku saat duk karang entry ni tau.... (^_^)




Ada gak ulam-ulam dan budu utk membangkit selera... tapi pilihan ulam kat sini tak sebanyak di Restoran Selera Ikan Bakar di Wakaf Che Yeh yang menjadi pojaaan hati aku... kat sana, banyak pilihan pencicah dan banyak pilihan ulam... yang mentah ado, yang celur pun ado... 

If korang nak aku compare kedai mana yang lagi best.... bagi aku dedua best... memasing ada kelebihan tersendiri.... cuma bagi someone yang tak suka makan sambal belacan atau jenis takleh makan nasi tanpa kuah, kedai ini tak sesuai untuk korang kot..

Tapi bagi aku pulak.... ikan bakar kat sini memang sedapppp walaupun hanya di bakar tawar dan hanya ada sejenis pencicah sahaja. sebab sambal dia memang mavless... aku seriyes ni yer... tak caya, cuba lahhh gi rasa sendiri....!!!!




Terima kasih Abangku Din Rio yang sudi belanja kami semua malam tu... semoga murah rezeki ko dalam berbisnes yer.... abang aku ni tokey kedai makan gak... tapi itu laaa.... time cuti, kedai ikan bakar ini la yang dia carik....

For your info, lokasi kedai RAJA IKAN BAKAR ini ialah di Simpang 4 Jalan Pekeliling yang berdekatan Shell... atau nak lebih jelas lagi, situ gak orang panggil Simpang 4 Berek 12. gi laaa terjahhhh ekkk kalau korang berada di kota bharu.... (^_^)

Jom Follow Facebook Jaakechik. KLIK button dibawah :

8 comments:

  1. Wah..promosi hebat..
    Nak kena gi juga la..

    ReplyDelete
  2. kenapa sedap sangat tu? huhuhu...

    ReplyDelete
  3. dulu ajim nk gi mkn pah katup. pah sudohhh xgi,hihi.
    tp cikji lagi suko KST wkf cheyeh.
    tp saim cikji oyak, cicoh dio tu memey sedak gilerrrr.
    cikji supo jaa lah xleh mkn ns kering gituh.

    ReplyDelete
  4. pergh meriah..memang best makan dengan family...ok..sedp betul ikan bakar tu

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum & salam perkenalan. Jemput singgah di blog http://www.kedaivitamin2u.blogspot.com. Di sini ada info supplement keluaran Shaklee

    ReplyDelete
  6. mmg bakar kering gitew je la erkk..

    ReplyDelete
  7. meriahnya tengokkk....sedapnyaa

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...