kelab blogger ben ashaari, KBBA,

23 May 2014

The Liebster Award - Jawapan Untuk Cik Nor



 

Lamanyaaaaa tak join segmen tag-tag macam gini nih. ko tag aku, aku kena jawab. aku tag nama ko, korang kena jawab. nampak senang. tapi bab soklan personal kekadang susah gak nak jawab tu. hahahaha... apapun jaa akan cuba jawab 11 soalan yang Blogger CikNor telah tag nama jaa di entry beliau. 
 
 
1. Nama penuh korang & nama samaran kat blog
 
Nama penuh : Norhariza Bt Abdullah
Nama Samaran : Jaakechik
 
2. Apa korang buat kalau korang bosan?
 
Karang entry untuk blog @ tido.
Tengok movie. Main Candy Crush!
 
3. Tempat yang nak sangat korang pergi tapi tercapai lagi.
 
Europe. negara yang bersalji. 
Mekah. untuk tunaikan Haji.
 
4. Apa yang membuatkan korang susah hati?
 
Jika tahu en.suami ada gepren lain! hahaha.
Atau bila berat badan makin turunnnn!
 
5. Korang suka masak? masakan paling sedap korang pernah masak?
 
Sambal tumis ikan bilis  -----> adik aku yg cakap!
Roti Jala + Gulai Ayam -----> Mak mertua aku yg cakap!
En.suami tak penah pulak puji menu apa yg paling sedap aku masak!
Kalau tanya aku, semua yg aku masak adalah sedappppppp!!!!
 
6. Korang suka shopping kat pasar malam ke shopping kompleks?
 
Pasar malam - biasanya aku suka beli makanan aje.
Shopping Kompleks - time aku nak beli pakaian kami anak beranak.
 
7. Makanan yang paling korang tak suka makan sejak dari kecik?
 
Nasi Dagang. akan ku dislike forever. takleh telan langsung!
Lontong. menu yang palinggg pelik bagi aku! hukhuk!
 
8. Tempat dating pertama korang?
 
Pantai Irama Bachok, Kelantan.
Minum air nyiur. makan keropok. sambil main mata. kah3.
 
9. Hadiah paling best husband or boyfriend bagi?
 
Ermmm...ermmm ape ehhhhhhh??? jap nak pikir...
Anak kot! maybe diri dia kot! ermmm... secretttt...!!
 
10. Apa pendapat korang tentang blog cik nor?
 
Cantik. kemas dan tersusun.
Takde widget yang annoying.
 
11. Sila komen dengan jujur tentang cik nor...:)
 
Rajin blogwalking. Suka drop komen. Friendly.
Cik Nor duk di Kelantan kan? Bila kita nak jumpa? 
 
 
Fuhhhh fuhhhh fuhhhh..... akhirnya dah terjawab semua 11 soalan yang CikNor sediakan untuk aku. amboiii kemain tanya soalan personal yek.... tampo kang baru tahu... ekeke... apapun, Segmen The Liebster Award ni mewajibkan aku listkan 5 orang mangsa tag untuk menjawab 11 soalan dari aku pulak!

 
5 Mangsa Tag ialah :
 
1. Mujadafewa
2. Ainaa Roseberry
4. Farah Bubblynotes
4. Syawal Simpsons
5. Intan Berlian
 

Korang yang tersenarai ni di-WAJIB-kan menjawab 11 soalan yang aku senaraikan kat bawah ni yer... jawab kat blog korang jugak. buat entry dan jangan lupa bagitahu yang korang dah jawab soklan aku nih... nanti aku terjah okey...!!
 
 
11 Soalan Untuk Mangsa Tag :
 
1. Berapa blog yang korang ada?
2. Kenapa korang buat blog? cer citer sikit.
3. Blog aku (www.jaakechik.com) dah follow ke belum?
4. Senaraikan 2 blog yang korang suka baca.
5. Apa yang korang tak suka makan?
6. Apa tabiat pelik korang yang orang lain tak tahu?
7. Apa cita-cita korang waktu kecik dulu bila cikgu tanya?
8. Apa impian korang yang masih belum tercapai?
9. Kalau aku beri korang RM1 juta. Korang nak beli apa?
10. Apa pendapat korang tentang Blog Jaakechik?
11. Sila komen dengan jujur tentang Jaakechik.
 
 
P/S : Okay pada 5 orang mangsa tag... sila jawab soklan maut aku tu yer!!!
 

7 comments:

  1. Rajin pulak berlibster award ye kak jaa.. hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa kena tag... so kena la buat... hihihi...

      Delete
  2. lamanya tak bersegmen,, huhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa tag muja... nanti jawab ok... hihi...

      Delete
  3. hihii.. mcm kak ina plak kalau tanya suami sedap tak kak ina masak... xda nk puji.. katanya nanti kalau puji kan perasan plak.. ahhah... tp kalau tak sedap, laju je kritik...

    *InsyaAllah nanti kak ina jawab yer... tp lambat sikit la... hihi

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...