kelab blogger ben ashaari, KBBA,

18 June 2014

Berkelah di La Hot Springs Terengganu



Kolam Air Panas La Hot Springs Terengganu.  Baru jer hujung Mei lepas aku gi... kali ni pergi sekali lagi... together-gether with mertua aku... adik ipar aku dan isteri... pastu anak-anak sedara En.Yie 3 orang... kat sini memang best kalo nak berkelah with family... ada air panas... ada air sejukk... semuanya ori dari sumber semulajadi okey... memang syok laa mai sini...  





Kalau datang reramai gini memang tak sah kalau tak bekal nasik... hehehe... seronok weiii makan bersila atas tikar beramai-ramai kat tepi air terjun... berangin dan sejukk jer... terus rasa nak terlentok... menu hari tu so simple so sedap.... Asam Pedas Tempoyak, ayam goreng, sotong goreng, ulam budu dan sambal belacan... sedap meletopsss babe...!!




Actually, adik ipar aku ni baru balik dari Penang. bercuti 4-5 hari. so, dia plan la suh aku gi jugak kat Kolam Air Panas tu. puas memilih tarikh, asyik tak ngam je ngan jadual exam aku. aku masih di minggu exam masa tu wehh (07/06/2014). kalau ikutkan hal sebenar, memang idok ler aku nak join sama... tapi ingatkan demi mereka... ku turutkan jua... cewaahhh....




Kalo yang tadi kitorang main air sejuk... kali ni pakat berendam dalam Kolam Air Panas lak... ermm... kalau yang aku pergi Mei lepas  aku boley rendam sampai takat dada..,. kali ni cannot le wehh.. terasa air dia hari tu panas gilaa... ntah kenapa... rasa masakkk kaki aku hari tu...!! panass....!! pedihhhhh....!!! merah-merah kaki aku... hukhuk...




Setakat paras pinggang je aku mampu, itupun sekejapan sajooo.... tak sampai 5 minit... dah ngaku kalah... panas seluruh tubuh, rasa berpeluh-peluh satu badan.. bhahaha.... deme yang lain tu, steady je aku tengok.... maintain cungg je menahan panas... ekeke..




Angkut bembarang ke tempat lain lak... kali ni makan sekali lagi... syurga nya.... buleh repeat makan nasi again... padahal tak sampai dua jam pun makan tadi... hahahaha...




tuan blog with new biras (^_^)




anak-anak sedara selfie with ayah su (adik bongsu En.Yie)




bahagian kanak-kanak.. air setakat buku lali je... heee!





Last call....!! selfie beramai-ramai sebelum balik... time ni kan, siryes aku tetiba rasa macam Kalau ada monopod kan best! boleh selfie ramai-ramai.... tak payah nak suruh2 orang... buleh masuk semuanya sekaligus... huwaaa.... bang, bila nak kita nak beli Monopod ni bang??? orang lain dah berkurun guna tau.... hukhuk...


7 comments:

  1. bestnya.. lama x p berkelah camni =)

    ReplyDelete
  2. aah..seronok kalau reramai cmni pastu bawak nasi makan ramai2..kalau bbq pon best..

    ReplyDelete
  3. serenoknya ...
    tapi jauh la Ganu ... kene kumpul wet byk2 & kumpul sabar tinggi .. hadapi Jem if pergi hari bcuti .. huuhu

    ReplyDelete
  4. Hmm nmpak best ni...nk kena pi nnt ni

    ReplyDelete
  5. bestnya
    repeat mkn pon x kisah jaa tak payah bayar pon kn.hihi
    dh bsar ank ank sedara ye

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...