kelab blogger ben ashaari, KBBA,

22 June 2014

Gambar Remaja OKU Sebelum Terbiar (Copy Dari FB Mak Dia)




gambar oku ketika sihat, gambar remaja oku sebelum terbiar, remaja oku 15 tahun, remaja oku, remaja OKU ditemui terkurung, remaja oku terkurung,

gambar oku ketika sihat, gambar remaja oku sebelum terbiar, remaja oku 15 tahun, remaja oku, remaja OKU ditemui terkurung, remaja oku terkurung,

gambar oku ketika sihat, gambar remaja oku sebelum terbiar, remaja oku 15 tahun, remaja oku, remaja OKU ditemui terkurung, remaja oku terkurung,


Gambar-Gambar Adik Muhammad Firdaus iaitu Remaja OKU yang terbiar ini jaa amik dari Facebok milik mak dia. (http://www.facebook.com/imashima.lola) jaa dapat tahu facebook milik mak dia ni dari FB jugak... ramai yang share link FB mak dia ni, di kotak komen Pages Metro Harian Online.

Pada pandangan jaa, agak comel juga Adik Firdaus ni semasa kecilnya, putih dan agak berisi. bukan jenis kurus kering sejak azali. hrrmm.. bagai langit dengan bumi kalau nak tengok dengan pic dia yang tersebar sekarang ni. sangat tragis dan memilukan hati.


 


Jaa pada mulanya tak percaya juga, itu adalah Facebook Ibu Muhammad Firdaus ni, tapi bila di belek-belek gambar dalam album FB mak dia tu, memang sah ianya betul. cuba korang perhatikan kerusi roda di dalam gambar atas ni (yang aku bulatkan), nampak sama kan dengan kerusi roda di pic pertama entry ini???


gambar oku ketika sihat, gambar remaja oku sebelum terbiar, remaja oku 15 tahun, remaja oku, remaja OKU ditemui terkurung, remaja oku terkurung,


gambar oku ketika sihat, gambar remaja oku sebelum terbiar, remaja oku 15 tahun, remaja oku, remaja OKU ditemui terkurung, remaja oku terkurung,


Dan ini antara gambar-gambar perkongsian Mak Firdaus ni di FB - Imashima Lola. jaa malas pulak nak save dan upload satu demi satu. jaa printscreen semua je terus.... gambar-gambar atas ni, menunjukkan mereka ini agak saling menyayangi juga kan? seperti bahagia sahaja...




Tapi mengapa begini kesudahannya??


Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul.... apapun seperti yang jaa tulis di post pertama pagi tadi KAT SINI, sama-sama kita doakan kesejahteraan budak ni. semoga dia cekal dan tabah untuk meneruskan hidup. apa jua alasan mak dia, biarlah dia tanggung... Allah saja yang tahu semua cerita sebenar...

Kita doakan yang terbaik untuk mereka. jangan terlalu ikutkan perasaan mencerca dan maki hamun.. menegur biarlah berhemah, memberi komen biarlah beradab, jangan kita pula terpalit dosa kerana dengan umpat keji terhadap mereka... Allah ada, biar mereka jawab dengan Allah nanti... 


INGAT, Jadikan Tauladan. Wallahualam.



4 comments:

  1. Parah gak kalau asyik- asyik ada kes gini. Humanity macam da luput dah. Sedih.

    ReplyDelete
  2. rasanya ibu adik ni ada penyakit mental ni..sanggup dia biarkan anak kandung sendiri sampai kurus kering macam tu...

    ReplyDelete
  3. Sedihnya.....hidup saya dekat dgn insañ istimewa ......5 hari seminggu saya bersama mereka...saya rasa kekurangan itulah keistimewaan mereka....memang susah mendidik dan mengajar mereka...bila tengok nasib oku yg sebegini...terasa hiba sangat...

    ReplyDelete
  4. Nape dunia makin kejam,ibu bertudung bling2 cantik bergaye,anak oku kurus tak terurus tinggal bercampur dengan najis,oh inikah manusia iblis

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...