kelab blogger ben ashaari, KBBA,

01 July 2014

Contest SEO - Duit Raya Casa Ombak



buffet casa ombak, Buffet ramadhan, Buffet Ramadhan Casa Ombak, casa ombak, contest, harga buffet ramadhan casa ombak, lokasi casa ombak,


Entry Ini merupakan Contest SEO pertama yang aku join sepanjang dua tahun lebih aku aktif menulis blog. Sejujurnya, pengetahuan SEO yang aku ada cuma hujung-hujung kuku sahaja. tapi disebabkan nak try test punya pasal, aku join...!!

Agak susah sebenarnya nak verangan untuk menang bagi kategori SEO ni. sebabnya, untuk mengekalkan sesuatu entry berada di kedudukan teratas di SERP memang agak payah jika tak kaji Ilmu SEO secara mendalam.

Tambahan pula, ramai blogger otai yang join contest ni. mereka ini merupakan orang-orang yang hebat SEO. peluang untuk menang memang agak tipis. tapi aku cuba juga buat yang terbaik dengan menggunakan 10 Teknik Asas SEO yang aku selalu amalkan.

Selepas siap draft entry sebaik mungkin, aku terus publish. bermula dari sejam publish aku dah mula taip keyword "Buffet Ramadhan Casa Ombak" untuk melihat ada ke tak link aku di first page google. hari-hari aku google okey, untuk mengetahui perkembangan semasa entry siapa yang teratas.

Bila naik di tempat atas, aku senyum. bila turun satu-dua anak tangga, terus kecewa. huhu. apapun adat pertandingan ler tu kan. kedudukan di SERP memang tak stabil. naik turun tu biasa! apapun aku dah buat yang termampu. nak buat lebih hebat, cannot ler... pasrah dan berserah je laa... kalau ada rezeki, tak kemana...

Korang taknak join ke contest ni? contest ni terbahagi kepada dua kategori iaitu Kategori SEO dan Penulisan Terbaik. jom laa join wehh... hadiah memang lumayan...!!! duit cash okey... menang ke kalah itu belakang cerita, yang penting kita usaha dulu. tak gitu??




6 comments:

  1. Moga SEO anda boleh memberi peningkatan terhaddp entri anda di SERP.

    ReplyDelete
  2. SEO ni memang kena ada ilmu. Kalau takde ilmu memang agak sukar untuk bersaing.

    ReplyDelete
  3. payah jugak nak bermain dengan seo nih..huhuhu..
    tp klau tak blajar mana kita taw kan..:)

    ReplyDelete
  4. fuhh..mesti ramai yang join juga contest ini kan.

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...