kelab blogger ben ashaari, KBBA,

24 July 2014

Peace Collection Tetap Menjadi Pojaaaaan...





Bang ooo Bang... awat muka masam mencuka??? Alaaa.... tak romantik langsung lah...!!! puas si bini suruh senyum, tak jugak dia senyum, 2-3 kali snap tetap sama gak... malu katanya sebab aku duk selfie atas escalator (eh, betul ke aku eja ni?).




Agenda pada hari itu adalah untuk mencari baju raya aku!! tempat shopping peberet aku is KBMALL lahh... situ jer banyak pilihan yang hadooo... parking pun agak mudah dan PERCUMA! tak macam shopping complex lain yang kena bayar tapak parking RM2-3 sejam.... huhu... 


peace collection, baju raya, BAJU RAYA 2013, baju kurung 2014, BAJU KURUNG MODEN 2014,


Belek pastu try... belek lagi pastu try lagi... yang cantik kebabom takdak saiz 34... yang bebetul berkenan pulak takde kaler pink terang pulak... eh, payah sungguh ler mencarik baju yang raya yang bebetul macthing ngan baju pasangan kita nih... asyik kontra je kalernya!


peace collection, baju raya, BAJU RAYA 2013, baju kurung 2014, BAJU KURUNG MODEN 2014,


Selepas puas membelek dan menerai, akhirnya aku pilih gak Baju Kurung Moden Peace Collection yang kat atas ni. ya, ini spesis kurung moden not jubah. nampak je macam jubah, but bukan! ikutkan hati aku baju ni idok ler lawa sangat, but okla sebab kalernya bebetul matching ngn kaler baju En.Yie dan Fikri.... siap layer bertingkek-tingkek tuuu.... bhahaha...





Ushar gak kasut raya untuk fikri.... ada Kasut Budak Jenama B.U.M yang agak murah. so rembat seketul, yang kaler biru bertali tuh. aku request nak kasut bertali yang kaler merah but dah habis stok, yang merah cuma ada yang jenis tak bertali jer... ok laa... kami pilih biru BN laaa..




Balik rumah, kemain gumbira fikri bila tengok kasut raya dia... ayat first yang keluar di mulut dia "Uhhhh....BESAR NYOOOO....!!" pastu, terus mintak nak pakai... esoknya pun dia request nak pakai lagi... adoii laa...!! apapun terima kasih suamiku sebab tunaikan permintaan isteri mu ini yang impikan kaler pink untuk raya... hehehe...


4 comments:

  1. wooowww pink striking tu.hehe.jamb lah cik abe nt

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum kak Jaa, wahh lawa baju raya dia. kerlas... kita berjubah je macam biasa. tak minat dah baju kurung.. suka longgar2.. jubah senang nak gerak sket hihiii

    ReplyDelete
  3. owh tema pink ye.. deqla tahun ni nude.. eh yela kot.. cekelat krim2 skit tuh..hihi.. biasanya deqla beli baju deqla dulu baru beli baju melayu hubby..n peace collection jugak jadi pilihan deqla.. saiz kita sama 34 tp deqla kena kerat kat bawah skit.. so kalo nk beli baju mcm yg jaa beli ni pyh la kot nk kerat.. nnti jadi x lawa la kan..tp dulu penah jer beli yg jenis x boleh kerat kat bawah , sudahnya kena lipat la kain tu..hahaha..

    ReplyDelete
  4. Amboi..berpink2 di hari raya. Nice tu. Org badan kecik sesuai and cntik sgt kalau pakai baju kurung moden atau baju kurung pahang. Bagi ana la. Hehe. Btw nak ucap, selamat hari raya. First time singgah blog ni.

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...