kelab blogger ben ashaari, KBBA,

23 August 2014

Gubahan Hantaran Era Nona



Beberapa hari sebelum masuk bulan Ramadhan, satu-satu-nya abang aku yang masih single mingle (Din Rio) telah pun bertunang dengan gadis pilihan hatinya (Dyla). baideway, gegambar majlis bertunang tu len kali lah aku share eh..


kedai era nona, era nona, cara nak hias barangan hantaran, hantaran kahwin, hantaran tunang, cara nak gubah, gubahan hantaran, era nona kota bharu,


Hari ni aku nak share, gegambar masa aku ke Kedai Era Nona di Lembah Sireh berdekatan Tesco Kota Bharu. ni adalah second-time aku masuk kedai ni, kali pertama aku masuk adalah masa membeli persiapan kawin adik aku setahun dulu.


kedai era nona, era nona, cara nak hias barangan hantaran, hantaran kahwin, hantaran tunang, cara nak gubah, gubahan hantaran, era nona kota bharu,


Aku suka shopping bembarang hiasan hantaran kat sini sebabnya, ada banyak pilihan. harga pun agak affordable gak laa. tak mahal tak murah. standard barangan kawin ler kan. ekceli ada banyak branch Era Nona ni. yang paling besar, dekat Bulatan Jam Besar yang ada Buah Kurma tuh...


kedai era nona, era nona, cara nak hias barangan hantaran, hantaran kahwin, hantaran tunang, cara nak gubah, gubahan hantaran, era nona kota bharu,


Aku saja nak share ngan korang gegambar hantaran ni semua untuk beri sedikit ilham untuk korang dalam menghias barangan hantaran. hehehe. bukan suruh korang ciplak tau. suruh tengok as panduan aje. muehehe. cecantik sungguh hantaran yang diorang hias ni.. geram aku tengok..!!


kedai era nona, era nona, cara nak hias barangan hantaran, hantaran kahwin, hantaran tunang, cara nak gubah, gubahan hantaran, era nona kota bharu,

kedai era nona, era nona, cara nak hias barangan hantaran, hantaran kahwin, hantaran tunang, cara nak gubah, gubahan hantaran, era nona kota bharu,


Aku ke Era Nona ni untuk membeli peralatan untuk deko barangan hantaran tunang abang aku laa... so sempat ler cuci mata tengok hiasan yang diorang display ni... harga kalau beli yang dah siap gubah agak pitam gak hoii... mahal.... but berbaloi laaa sebab shantekkkk...!!


kedai era nona, era nona, cara nak hias barangan hantaran, hantaran kahwin, hantaran tunang, cara nak gubah, gubahan hantaran, era nona kota bharu,


5 set hantaran RM350 after diskaun. wuuu.... pitam... bagi yang mampu boleh ler kan beli yang ready made cenggini... kalu ko kaya, ok larr... bagi yang berbajet ciput, baik ler buat sendiri... simple pun takpe... kalau pandai hias tetap nampak menarik kan.. D.I.Y!! sesapa yang bakal berkahwin tu, tengok lah yer.  boleh jadikan contoh ini sebagai inspirasi... (^_^)



6 comments:

  1. menggigil nk byr mhl cenggitu hehe

    ReplyDelete
  2. hana melawat kawasan :)
    lama xsinggah sini nih...

    ReplyDelete
  3. Kalau dah sayang, harga bukan ukuran...

    Teheeeee....

    Selamat bertunang untuk abangnya ya.. Moga kekal jodohnya sampai ke jinjang pelamin dan seterusnya ke akhir hayat.. Amiinnn...

    ReplyDelete
  4. masa kakak kawen ritu bekas hantaran kami DIY jer tp cntik mgalahkn butik buat hehee :)

    ReplyDelete
  5. suka beli kat sini kalau bila nak buat hantaran..pekerja die pon ok,,siap suggest apa yg patut letak @ bahan2 yg patut ada cam yang diorang display tu..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...