kelab blogger ben ashaari, KBBA,

24 August 2014

iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger


iPhone 5s gajet impian setiap blogger, contest denaihati, contest iphone 5 denaihati, contest,


iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger  


Aku sebenarnya Pengguna Smartphone Samsung. Aku dah ada Note 3 yang di beli November 2013 lalu. En.Yie pun pakai Smartphone Samsung gak (Note 1). tapi sejak dua menjak ni aku macam "Eh, berkenan pulak kat iPhone 5s Apple nih".

Kenapa? Sebab aku tengok ramai laa yang duk guna iPhone sekarang ni. adik beradik aku pun 3-4 orang pakai Smartphone Apple. jelesss tauuuu!! tengok drama dalam TV pun aku tengok banyak retiss guna Iphone. haii, lagi laa buat aku membuak-buak nak kan Iphone. 

Tapi apakan daya, duit tak berapa nak lebat. pakai Note 3 pun aku dah jadi sengkek gila. usahkan nak beli Iphone 5s yang baru nih. tapi kan, sekarang ni aku rasa Impian Aku Untuk Milikki Iphone 5s bakal jadi nyata jika aku menang Contest Denaihati : iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger.

Contest Denaihati ni, menawarkan 3 buah iPhone 5s 16GB untuk Blogger yang bertuah. hadoii ada harapan ke blogger picisan macam aku ni untuk menang....? tapi takpe, cekalkan hati. nak join jugak. at least aku dah usaha. ye dakk?? ada yang berminat nak join tak? mudah aje syaratnya. baca kat bawah tu yek!


iPhone 5s gajet impian setiap blogger, contest denaihati, contest iphone 5 denaihati, contest,


Tugasan Pertama Cabaran iPhone 5s
  1. Menulis satu entri sebagai tiket untuk ikut serta contest dengan tajuk “iPhone 5s gajet impian setiap blogger”
  2. Pengisian entri adalah bebas tetapi mesti kreatif dan mengikut cara penulisan blog yang betul dengan memasukan :
    • Satu backlinks kepada blog Denaihati.
    • Entri mesti tidak kurang daripada 300 perkataan.
    • Senaraikan semua blog penaja dengan backlinks. Dapatkan senarai penaja di SINI.
  3. Tarikh terakhir menulis entri cabaran iPhone 5s adalah pada 11.59 pm, 24/8/2014.
  4. Peserta diwajibkan meletakan satu banner Denaihati di mana-mana posisi di blog anda. Pilihan banner Denaihati boleh didapati di SINI.
  5. Sila tinggalkan entri cabaran iPhone 5s di SINI.
iPhone 5s gajet impian setiap blogger, contest denaihati, contest iphone 5 denaihati, contest,

Kenapa iPhone 5s Menjadi Impian Setiap Blogger? 



1. Untuk Ambil Gambar Yang Sharp dan Cantik

Setiap Entry yang di update oleh Blogger haruslah ada gambar yang terang, sharp barulah menarik untuk dibaca. entry yang diletakkan gambar yang kurang cantik (kelabu / gegar) adalah satu faktor besar mengapa sesebuah blog tersebut mempunyai kurang pembaca. percayalah!

2. Untuk Selfie - Tangkap Gambar Diri Sendiri

Saiz iPhone 5s ni merupakan saiz yang sedang elok untuk sesapa genggam. especially untuk orang yang bertangan kecik macam aku ni. so, maknanya lebih senang untuk aku selfie. genggam sebelah tangan saja. sebelah tangan lagi boleh angkat "Peace". muahaha.

3. Untuk Update Blog Dengan Lebih Pantas

Kalau ada Iphone lebih senang untuk Blogger update blog masing-masing. macam yang aku kata tadi, saiznya yang sedang elok tu, cukup senang untuk blogger. tak perlu kehulu kehilir usung laptop. slim nipis macam iPhone tu, selit dalam purse kecik  pun muat.

4. Puas Hati - Kelebihan Yang Tak Terbanding!!

Makin canggih dan makin hebat Iphone sekarang ni. segalanya di perharui dan kualiti dipertingkatkan. jangka hayat bateri semakin lama. saiz semakin nipis. makin laju katanya. wahh wahhh pendek kata memang produk terbaikkk laahhh... thats why ramai yang tergilakan iPhone 5s ni!


iphone 5s gajet impian setiap blogger



Senarai Sponsor Contest Ini Ialah :



                                       1. http://ejamothman.com
                                       2. http://www.eridy.com
                                       3. http://www.hilalazmi.com
                                       4. http://eizil.com/
                                       5. http://asamboi.my
                                       6. http://www.diarymama.com
                                       7. http://pendekarberkuda.org
                                       8. http://www.saji.my
                                       9. http://abangensem.com
                                     10. http://www.enveeus.com
                                     11. http://www.pakarniaga.com
                                     12. http://anarm.net
                                     13. http://www.daddydee.net
                                     14. http://www.sunshinekelly.com
                                     15. http://sweetkurma.com
                                     16. http://awn.my
                                     17. http://mawarmerah2008.com
                                     18. http://www.blogieta.com
                                     19. http://www.broframestone.com
                                     20. http://www.akmaomar.com
                                     21. http://khairilmazri.com
                

Arwah Syuhada Baharudin (www.syuhada1981.com @ syuhadabaharudin.com) juga salah seorang penaja. Kita sama-sama sedekahkan Al Fatihah untuk arwah semuga tajaan ini menjadi sedekah yang terima oleh ALLAH.


15 comments:

  1. gud luck kak jaa.. nik pun join mencuba nasib.. hehehe

    ReplyDelete
  2. selamat malam... hehee..jom blogwalking sebelum tidur :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom blogwalking... jaa pun x lena tido malam ni... dah 2am tp mata masih segar... hukhuk..

      Delete
  3. good luck kak jaa...bestt o kalau dapat

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal.... harap sgt entry ni ada luck... hihihi.. Nad tak join ke?

      Delete
  4. Selamat berjaya di dalam contest dan cabaran yang hebat ini :-)

    ReplyDelete
  5. billion terima kasih sudi sertai cabaran iPhone 5s gajet impian setiap blogger dan semuga sukses ke tugasan seterusnya
    p/s: ada ralat sikit, sila lihat FB message.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok noted. nanti saya check semula link yg rosak tu...

      Delete
  6. iPhone jadi kegilaan. Tapi semua smartphone cepat habis bateri. So, kena standby powerbank atau charger.

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...