kelab blogger ben ashaari, KBBA,

05 August 2014

Permainan Sahibba - Syarikat Permainan Malaysia



permainan sahibba, syarikat permainan malaysia, sahibba, harga sahibba, harga maianan sahibba, game sahibba, hobi zaman kecik, hobi,


Permainan Sahibba - Permainan yang menjana minda yang palinggggg di sukai adik-beradik aku sekeluarga. dulu, kini dan selamanya. buktinya, dah ada anak-anak pun kami adik beradik tetap layan main menda ni. kikiki. 

Mungkin bagi sesetengah orang, mereka akan cakap menan ni macam buang masa, tapi seronok bagi keluarga besar macam kami ni. seronok main beramai-ramai weh. semua pakat pecah otak duk reka perkataan yg menghasilkan markah yang tinggi. 

Permainan Sahibba ni selain menjana minda, ia juga boleh mengeratkan hubungan kekeluargaan. memasing bersaing secara sihat untuk kumpul markah tertinggi. tempoh masa 2-3 jam untuk habiskan main sahibba ni, bagi aku bukan keje sia-sia!!!


permainan sahibba, syarikat permainan malaysia, sahibba, harga sahibba, harga maianan sahibba, game sahibba, hobi zaman kecik, hobi,


Ini entah kali ke berapa entah kitorang beli menda ni. hihihi. dulu-dulu dah beli tapi dah hilang entah kemana. so, after hampir 10 tahun kitorang beli lagi. collect RM10 seorang untuk wakafkan di rumah parents kitorang. riuh memalam duk main menda ni. hehehe. 

Berapa harga permainan Sahibba ni? yang di tangan kanan aku tu RM49.90 yang di tangan kiri pula RM69.90 . iya memang mahal, tapi permainan ni tahan lama okey. selagi papan tu tak lusuh or lebam selagi tu boleh guna. dan selagi jubin-jubin yang berhuruf tu tak hilang selagi tu boleh main. best!!


permainan sahibba, syarikat permainan malaysia, sahibba, harga sahibba, harga maianan sahibba, game sahibba, hobi zaman kecik, hobi,


Entah berapa kali dah repeat main. tak puas-puas jugak. sebab syok!! memasing berlumba nak create perkataan yang memberi markah yang tertinggi. dapat markah yang tinggi, terus rasa kembang semangkuk idung. terus semput sebab terlalu happy. yang dapat markah tercorot pulak mula lah merajuk, cakap itu, ini, beribu alasan di beri... kah..3x..


10 comments:

  1. same goes here dulu2 masa kecik2 mmg suka main sahibba nih..

    ReplyDelete
  2. SB ada sebijik ni kat rumah..jarang main..sebab kalau dikeluarkan, kompom ada letter yang hilang sbb si kecik pon join sama main jugak

    ReplyDelete
  3. Yaa .. Best sngt main ni... Tapi xdpt main selalu .. Hahaa xD

    ReplyDelete
  4. Ckgu sklah sye suhh sye ngn kwn2 maen sahibba ...... Tpie x brpe pndai cngt

    ReplyDelete
  5. Sye ngn kwn2 sye nk maen sahibba nihhh tpie x brpe pndai cngt

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...