kelab blogger ben ashaari, KBBA,

10 August 2014

Selamat Menjalani Minggu Orientasi



intensif pjj usm, orientasi pjj, pjj usm, pjj usm 2014/2015, kursus intensif pjj usm,


Minggu ni berduyun lagi masuk email dan inbox dari readers. rata-rata duk bertanya tentang Kursus Orientasi dan mengenai Pendaftaran Kursus PJJ USM. sesak nafas aku reply 1 demi 1. macam-macam soklan ado. poning eden! baideway, jika ada yg tak terbalas, mohon send sekali lagi yek.. risau kot aku terlepas pandang!

Pada yang berjaya mendapat tawaran tu, selamat menjalani minggu orientasi aku ucapkan. kursus orientasi korang bermula 11-14 Ogos 2014 kan?? so take care tau. jangan laghooo. dengor molek-molek apa yang lecturer duk potpet2 tuu.. jangan ponteng lak!

Satu pesanan penting yang aku nak bagitahu, jangan terkejut jika balik dari orientasi nanti korang di bekalkan tidak kurang dari 5 ketul assignment. keh3. aku dah mention awal-awal ni. jangan ada yang heart attack pulak! agaga. 

Sesampai je di USM, terus gi daftar kehadiran dan daftar bilik tau. proses pendaftaran PJJ USM amatlah tidak sistematik sama sekali. 2-3 jam adalah perkara biasa. so, kuatkan stamina. jangan duk berhigh-heels sangat ye cik adik, cik akak... (^_^)

Eh, ada 1 lagi nak pesan, Pleaseeee... jangan laa PM atau EMAIL aku untuk mintak Assignment aku yg dedulu punya. No. No. No. aku takkan bagi! its not about "Kedekut Ilmu" but aku takmo korang mendapat hasil tak molek. remember, im not best student of the year! boleh tengok result aku kat sini. Tahun 1 dan Tahun Dua.

So, jangan sesekali bodek aku nak mintak contoh hasil kerja esaimen lelama aku ok. be creatives. be yourself. create your best ideas. InsyaAllah hasilnya berbaloi dan memuaskan hati. sampai bila nak meniru dan menciplak hasil orang. ye dak?? 

Buat student yang menjalani Kursus Orientasi tuu, jangan lupa snap gambar bebanyak yer. pastu kalo sudi meh ler inbox, email atau tag pada aku sekeping dua. nanti boleh aku buat 1 entry khas untuk tepek gambar korang kat blog www.jaakechik.com ni. wahhh... gituuu...!!!

Pada semua student PJJ USM sidang 2014/2015, selamat ber-orientasi jaa ucapkan. buat student Sabah dan Sarawak jangan bersedih dengan pengorbanan yang anda lakukan (tiket flight + kos yuran). tanamkan dalam hati "Aku melabur untuk hari esok". semoga kita memperolehi kejayaan. Amin.





Sebarang kemusykilan, pertanyaan atau cadangan sila email ke :

3 comments:

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...