kelab blogger ben ashaari, KBBA,

06 November 2014

Dream Trip to Macau



Dream Trip to Macau


Dream Trip to Macau - Aku teringin nak ke MACAU! yes, Macau yang di China nun! ada yg nak ikut? kalau nak ikut, marilah kita sama-sama bermimpi di siang hari. hahaha. nak capai sesuatu kita mesti berangan dulu. tak gitu?

Kenapa aku terujaaaa sangat nak ke Macau nih? orang lain berebut nak ke Paris tapi aku tetiba berangan nak ke Macau pulak! heii awak, jangan tak tahu Macau pon best apa? banyak tempat best untuk kita lawati!

Aku start sukaaaaaa dengan Macau ni bila terbaca Entry Blogger Jari Manis yang share cerita dia melancong ke Macau. masa tu automatik aku berangan, "Suatu hari nanti aku mesti visit Macau!!". 


Tempat Menarik di Macau


Three Most Amazing Things jika aku ke Macau ialah :


1. Pergi Ke Menara Macau 


Tempat Menarik di Macau


Gi melancong kemana-mana, mesti nak terjah Menara kan? gi Melaka nak naik Menara Taming Sari, kalo gi Kolumpo lak nak ke Menara KL, Menara KLCC!! kalau gi tempat orang, for sure Menara depa laa yang kita terjah dulu. kan?? mercu tanda katanya! 

Macau Tower berdiri 338 meter tinggi. berada kat situ, kita boleh lihat pemandangan panorama sekitar Macau dan Pearl River Delta. kalau mai sini boleh aku sakat En.Yie yang sedikit nervous ngan ketinggian tuh. dia gayat! hahaha. 



2. Mengunjungi Taman Cantik di Macau


Tempat Menarik di Macau

Commander Ho Yin Garden 

Tempat Menarik di Macau

S.Francisco garden

Tempat Menarik di Macau

Arts Garden

Tempat Menarik di Macau

Lou Lim Leoc Garden

Tempat Menarik di Macau

Dr. Sun Yat Sen Municipal Park

Tempat Menarik di Macau

Mong Ha Hill Municipal Park


Banyak betoi taman-taman yang cantik di Macau nih. kalau dapat kat aku, memang habisssss gaya la aku posing kat situ. haha. punyalah cantik persekitaran taman mereka, diorang jaga ngan rapi sekali untuk tarikan pelancong. Allahuakbar, alangkah indahnya jika aku dapat melancong ke Macau....!


3. Tonton Dragon Treasure Show





Tempat Menarik di Macau



Dragon Treasure Show ni salah satu aktiviti wajib untuk sesiapa sahaja yang melancong ke Macau. tak caya cuba laaa google! memang awesome bak ang! takde kat tempat kita nih. kalau bawak anak-anak, for sure diorang pon teruja. penuh warna warni dan nampak sangat real....!!!





Tak teruja ke kome dengan keindahan Macau? actually, ada banyakkk sebab kenapa aku nakkkk sangat ke Macau ni. kalau nak senaraikan memang tak cukup kertas laa. hoho. tapi, Macau ni memang best wa cakap lu. kalau tak percaya cuba korang google Tempat Menarik di Macau. boleh pitam, tahu?

Aku dah listkan The Three Most Amazing Things jika aku berada di Macau. semoga impian aku dapat direalisasikan oleh Macau Government Tourist Office (MGTO) and Nuffnang Malaysia dgn memilih aku sebagai pemenang Contest : Dream Trip to Macau. 


Why MGTO should send me for this superb opportunity?

1. Aku tak pernah ke Macau. 
2. Aku nak sangatttt melancong ke Macau.
3. Aku nak realisasikan 3 impian yang aku list tadi!
4. Cukup tiga je sudahhh....heee!!!!



Thanks and Regards,
Jaakechik.

5 comments:

  1. Nice write up! Macau looks very interesting!
    Goodluck!
    http://memyselfandmelvin.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Nice one! All the best ya!
    http://chengywong.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. kalau cam ni,,, boleh menang la Jaa Kechik,,, www.mrjocko.com

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...