kelab blogger ben ashaari, KBBA,

07 November 2014

Makan Laksa dan Cendol di Sungai Petani



Minggu lepas jaa kena gi kursus dekat Sungai Petani. kat tempat biasa jugak di PLAK tu lah. jaa start kursus pada 27hb sehingga 30 Oktober lepas. entry kursus tu nanti-nanti lah jaa share yer. banyak bebenor entry lama-lama yang tertunggak ni. entah bila nak up tak tahu lah. huhu.




Kursus kali ni jaa duk sebilik dengan orang yang bawak kenderaan sendiri ke PLAK. so, panjang sikit langkah kami nak kemana-mana. boleh laa stakat nak keluar cari goreng pisang, keropok lekor panas ngan jajan tuuu....

Hari ketiga kursus kebetulan kitorang gi ke Econsave, aku request nak makan Laksa. terteleng-teleng kepala duk usha gerai laksa. akhirnya kitorang jumpa ada orang jual laksa dekat tepi pagar Econsave. terus singgah sini.




Kami order Laksa 3 mangkuk!




Cendol semangkuk! ABC semangkuk!




Dia punya laksa agak sedap di tekak aku. okeylaa. sruppp sruppp sekejap je licin. hahaha. harga pon murah gilaaa. RM2.00 je semangkuk. ais kacang dan cendol tu pon murah. RM1.50 sahaja. untung laaa orang Sungai Petani, living cost tak tinggi!

Oh ye. yang dok sebelah aku tu lah yang bawak aku kesini. mujur dia ada kete. boleh jenjalan cari makan. Kak Yani nama dia. sopan je orangnya. walaupun kitorang pestaim kenal masa dekat kursus ni, tapi dah macam  kenal lama pulak. tersangat friendly!




Ini pulak sebilik ngan kami gak. Kak Zuliza nama dia. manis. suka senyum. jaa kenal dia masa kursus ni jugak. even baru pestaim jumpa, kami boleh jadik 1 geng! friendly jugak. syukur laaa jaa bukan sebilik dengan orang yang sombong. kalau dapat roommate yang sombong, jenuh gak nak hadap kan? hehehe. semoga kitorang bertemu lagi di next kursus. amin!!




Thanks and Regards,
Jaakechik.

5 comments:

  1. Oloh murohnyo! Kt tmpat kito jare jupo dh abc siya setengoh ni. Sedaknyooo. Terliur kelih ko lakso tu jaa weh.

    ReplyDelete
  2. adduuhhh..terliur tengok tu gambar...lagi lagi cendol tu..pebret cendol tu..huhu..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...