kelab blogger ben ashaari, KBBA,

28 November 2014

Pameran Ular di Muzium Negeri Kelantan



Muzium Negeri Kelantan, Pameran Ular, Pameran Ular di Muzium Negeri Kelantan, snake show, gadis bersama ular, kelantan, tempat menarik di kelantan,


Sebaik saja kami selesai makan Pizza Hut hari tu, kitorang terus ke Pameran dan Pertunjukan Ular di Muzium Negeri Kelantan. jarak muzium ni 8 minit je kot dari branch pizahat yang kami pergi tu, tapi bab mencari parkinggg tu yang hazabedahhhhh-nya!! berkali-kali pusing, baru ada!


Muzium Negeri Kelantan, Pameran Ular, Pameran Ular di Muzium Negeri Kelantan, snake show, gadis bersama ular, kelantan, tempat menarik di kelantan,


Jaa sampai jam 9.15pm. kemain semangat nak tengok Snake Show yang ditayangkan bermula 9pm, but cannot ler. penuh orang dalam tuh. aku kan spesis ke-pendek-kan + ke-tidak-cukup-inci-an. memang tak nampak nak tengok ular kat stage tuh. time snap pic ni pun, aku angkat tangan tetinggi, baru dapat!


Muzium Negeri Kelantan, Pameran Ular, Pameran Ular di Muzium Negeri Kelantan, snake show, gadis bersama ular, kelantan, tempat menarik di kelantan,


So, kitorang tinjau ler ular-ular yang kat luar tuuu dulu




King Cobra....!! Panjangggg wooo....!!




apa ke nama tah spesis ular ni....lupa!




Mood fikri time ni : Takut + Teruja 




Pameran dan Pertunjukan Ular di Muzium Negeri Kelantan ni berlangsung sejak 3 November sehingga 3 Disember 2014. pada sesapa yang merancang nak pergi, pastikan korang set masa yang cun-cun dengan waktu Snake Show :


Sabtu - Khamis : 12tgh / 5.30ptg / 9mlm
Jumaat : 11pg / 5.30ptg / 9mlm
Harga Tiket : RM4.00 (adult), RM2.00 (child)
Muzium dibuka : 9am - 10pm


Muzium Negeri Kelantan, Pameran Ular, Pameran Ular di Muzium Negeri Kelantan, snake show, gadis bersama ular, kelantan, tempat menarik di kelantan,


Setelah habis Snake Show barulah kosong ruang ni. aduhai, melepas kitorang. memula plan nak suruh fikri tengok show ni, tapi takpe lah silap kami gak coz datang lewat. mampu tengok kat skrin besar yang pihak muzium letak kat luar sajooo...

Kat dalam ni, kita boleh bergambar ngan ular. ada booth kecik yang bertulis "I want to touch a snake". RM15.00 sekali snap! but aku idok ler minat, geliiiiii! memang tak dapat lah nak merasa ular duk berlingkar kat leher. eeiii, tetiba aku rasa meremang bulu roma! ~grrrr!




Kat dalam sangkar ni ada ular besar gilaaaaa!!! tengah syok bergulunggggg tu. tah tido ke hape aku pon tak tahu. langsung tak bergerak. aku pulak seriaauuu tengok jaring sangkar tu yang muat untuk bebudak hulur jari. kalau kena "ngapp jari" acaner tuuuu? ke ini spesis ular tak kacau orang....???


Muzium Negeri Kelantan, Pameran Ular, Pameran Ular di Muzium Negeri Kelantan, snake show, gadis bersama ular, kelantan, tempat menarik di kelantan,


Tengkiu En.Guard tolong snap pic kami tiga beranak!!!


Muzium Negeri Kelantan, Pameran Ular, Pameran Ular di Muzium Negeri Kelantan, snake show, gadis bersama ular, kelantan, tempat menarik di kelantan,


Eksyen ko bang...padahal ular plastik je pung...kahhhh3x...


Muzium Negeri Kelantan, Pameran Ular, Pameran Ular di Muzium Negeri Kelantan, snake show, gadis bersama ular, kelantan, tempat menarik di kelantan,


Ini ular sawa ke hape ni ekk...?? kepala kecik, tetengah badan gemok....




Kat bahagian kanan muzium lak, ada depa buatkan gua kecik. ni untuk beri pendedahan dan gambaran kehidupan manusia di zaman batu kot. fikri nanges bila kitorang nak masuk dalam ni. ko tahu kenapa? sebab ada.......





Sebab ada patung tiga beranak ni....hehehehe....




Dan sebab ada tengkorak ni...hehehe...


Muzium Negeri Kelantan, Pameran Ular, Pameran Ular di Muzium Negeri Kelantan, snake show, gadis bersama ular, kelantan, tempat menarik di kelantan,


Pastuh kami tengok Pameran Gadis Bersama Ular pulak. kecoh dalam akhbar yang pompuan ni rela amik cuti semata-mata nak duk ngan ular untuk cipta rekod. 




Ini ler dia gadis yang tinggal bersama ular tu. kelengkapan dalam tu complete siap aircond, kerusi meja dan laptop segala. tip top!!


Muzium Negeri Kelantan, Pameran Ular, Pameran Ular di Muzium Negeri Kelantan, snake show, gadis bersama ular, kelantan, tempat menarik di kelantan,


Dia duk kuis-kuis ular yang berlingkar kat ranting kering...


Muzium Negeri Kelantan, Pameran Ular, Pameran Ular di Muzium Negeri Kelantan, snake show, gadis bersama ular, kelantan, tempat menarik di kelantan,


Pastu dia bermain mata lak ngan ular ni...untung ular tu...ekeke...




Overall, enjoy gak laa bawak budak-budak kesini. bagi makpak budak memang takdak apa la kot. biasa jer. tapi untuk anak-anak, ermm okay-okay laa. bukan sokmo ada pameran ular ni, setahun sekali je. so, pada yang berada di Kelantan tu, korang dah datang ke belum kat sini.....???? kami sudahhhhhhh.... ngeeeee!!!!




Thanks and Regards,
Jaakechik.

1 comment:

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...