kelab blogger ben ashaari, KBBA,

19 November 2014

PJJ USM : Mereka Dah Graduate!!



kamera gopro, gopro, kayuh basikal, program kayuh basikal, pjj usm, kursus intensif pjj 2014,


Masih ingat entry aku berbasikal di USM dulu? Refer Entry Ini. eksaited gila dapat naik basikal setelah sekian lama tak naik. hahaha. start dari situ la jugak aku mula kenal senior yang sporting, Pujie Ali (baju oren purple) dan Mokhtar Ahmad (yg pegang besi monopod).

Now diorang berdua ni dah graduate!! seronok woooo aku tengok pic-pic mereka konvo kat FB . shantekkk hensem bergaya ngan jubah konvo memasing. tetiba aku tak sesabar nak konvo jugak. kahkahkah.

So, hari ni aku nak share gambar Konvo diorang (batch 2010/2011) untuk jadikan sedikit inspirasi untuk aku dan untuk sesapa saja yang sedang merancang untuk sambung Pengajian Jarak Jauh. jom skodeng gambar mereka...!!


blog student pjj usm, jaakechik pjj usm, konvo pjj usm, majlis konvo pjj usm, majlis konvokesyen usm, student pjj usm,


Tak teruja ke kome bila tengok diorang Konvo?? pada yang berminat nak belajar secara PJJ, jangan lupa apply jika tawaran dibuka nanti ye. (maybe akan open Dis atau Jan nanti). kena selalu buka website ini : https://pohon.usm.my/ppjj/

Payah ke belajar PJJ?

Prinsip aku mudah je, kalau nak seribu daya, kalau taknak seribu dalihnya! ramai yang sent email kat aku, katanya berminat ngan PJJ USM tapi terikat dengan komitmen, family, anak-anak, beban kerja harian, etc, etc. but bagi aku, nak tunggu kerja @ komitmen kita semuaaaa settle, sampai bila?


blog student pjj usm, jaakechik pjj usm, konvo pjj usm, majlis konvo pjj usm, majlis konvokesyen usm, student pjj usm,


Cabaran buat PJJ ni memang banyakkkk.... especially time nak buat esaimen. adaaa je alasan untuk tangguhkan. "lambat lagi dateline ni""sempat lagi buat bulan depan ni". tup tup dah hampir ngan dateline. terus kelam kabut nak buat. haha. 

Kengkadang dah siap set, kunun pada hari sekian sekian nak fokus untuk esaimen. kunun nak siapkan secepat mungkin, tapi dustaaaa semua tu. tak sampai 15 minit hadap PC terus melencong bukak Facebook, layan Blog, You Tube segala.. haii mudah benar terpujuk ngan Syaitonnirrojim!


blog student pjj usm, jaakechik pjj usm, konvo pjj usm, majlis konvo pjj usm, majlis konvokesyen usm, student pjj usm,


"Tak teruja ke kome nak graduate macam depa.......???"


Aku pon tak sabar nak tunggu turn aku untuk genggam segulung ijazah! biarlah hanya PJJ, asalkan ada. now, aku dah masuk tahun ketiga. inshaALLAH kalau takde aral melintang, penghujung 2016 graduate laa kot. haii lambat lagi nih. tapi takpe laaa, tatap gambar diorang lah dulu sebagai pembakar semangat! hihihi.

Jom baca entry-entry lama aku tentang PJJ USM. kalau ada sesapa nak korek info pasal PJJ USM, gi lah baca. semoga entry tersebut "memberi sedikit pencerahan" pada korang!


Sebarang kemusykilan, pertanyaan atau cadangan sila email ke :
Jaakechik@yahoo.com atau inbox ke www.facebook.com/jaakechik

3 comments:

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...