kelab blogger ben ashaari, KBBA,

07 December 2014

Drama di Klinik Ikhtiar Wakaf Che Yeh




Fikri dah seminggu demam on off. siang hari dia sihat aje. aktif bermaian macam biasa. tapi bila malam start la drama air mata. setiap masa nak tido kena riba. kena peluk. ngengada tau! 


klinik ikhtiar, klinik di kota bharu, klinik ikhtiar wakaf che yeh, no telefon klinik ikhtiar,


So, masuk hari ke-7 dia masih demam, aku ngan En.Yie bawak dia ke Klinik Ikhtiar di Wakaf Che Yeh. sebelum ni aku bagi ubat bontot je kat fikri nih sebab dia jenis payah makan ubat. kalau guna yang sumbat tu, sonangggg keje aku! 2 saat dah settled!




Masuk je klinik dia dah buat perangai dah. agaknya dia dah cam klinik ni kot. sebab ni memang klinik peberet kami laki bini bila sesapa sakit. makanya menangis meraaung gak laaa dia... sibuk duk cakap "Doktor jahat. Nanti Doktor Cucuk". amboiiiii dah pandai sekarang yekk...!!




Eh, kenapa nape mata macam tu bang? stim kah? hahahaha. fikri pulak tak habis-habis menangis dalam bilik doktor. eh, buat malu je budak nie. pastu aku cakap la kat doktor, kalau boleh nak antibiotik jenis tablet atau sumbat bontot coz anak saya susah minum ubat. tapi doktor kate takde. ada yang jenis sirap je. 




Pastuh terus doktor ni cakap, "Meh saya cuba suapkan!". tengok si fikri tu, air mata dia mengalir tak henti-henti okay. laju duk meleleh kat pipi. kelakar betul lah! tak padan ngan mulut cerdik. tapi takut ngan ubat. tak macho la macam ni. heee!!! 

Tapi yang mengherankan aku, ilekkkkk je fikri tu telan walaupun airmata menjejehhhh keluar. hahaha. pandai doktor ni psycho budak tau. dia umpan fikri ngan sebijik vitamin. terus diam! 1 syringe tu abisssss hokay, tanpa muntah pon. syabas!!

Lepas habis telan ubat tu, doktor bagi coklat pulak seketul. terus fikri senyummmmmmmm!! pastu mulut dia tak henti-henti duk kata "Doktor baik. Daktor tak cucuk adik." hahaha. 




Ni bekalan ubat yang fikri dapat. ubat demam. selesema dan antibiotik. sekarang ni alhamdulillah, fikri dah baik dari demam dengan Izin Allah. syukurlah! sekarang ni pon hari-hari duk request nak ubat yang doktor bagi kat dia. amboiii melampauuu laa pulak!! 




"Doktor baik. Daktor tak cucuk adik!!!" 



2 comments:

  1. daffa pun xleh makan ubat. makan je kuar balik. last2 ubat buntut jea yg paling senang. hehe

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...