kelab blogger ben ashaari, KBBA,

16 December 2014

Foundation Maybelline Dream Matte Mousse



Foundation Maybelline, Maybelline, Foundation, Foundation Maybelline Dream Matte Mousse, cara pakai foundation dream matte mousse, cara pakai foundation,


Aku sukaaaa masuk Watson atau Guardians untuk bandingkan harga! haha. Foundation Maybelline Dream Matte Mousse ni kalau dekat Guardians RM39.90 (takde less langsung!). bila aku masuk Watson, wahhhh lebih murahhhh laaaa RM31.92 sahaja!!!

Gitu la antara dua ni kan... kekadang Guardians lebih murah, kekadang Watson lebih murah... aku kalau nak beli, memang aku survey dulu... memang murah nie, sebab 1st Foundation Dream Matte Mousse yang aku beli dulu harganya RM33.90.


Foundation Maybelline, Maybelline, Foundation, Foundation Maybelline Dream Matte Mousse, cara pakai foundation dream matte mousse, cara pakai foundation,


Aku jatuh cinta ngan Foundation Maybelline Dream Matte Mousse sebab ianya senang dipakai. molek untuk kulit berminyak. tekstur dia memang lembuttttt. sedap betul tonyoh kat muka before pakai bedak compact two way cake Miyami or Pixy! 

Ini bekas kedua aku repeat okay! kalau tak sedap takkan aku beli again...? kan kan? dan ini bukan review berbayar yer. just nak share ngan korang foundation apa yang aku guna jer. maybelline memang bestttt!!!


Foundation Maybelline, Maybelline, Foundation, Foundation Maybelline Dream Matte Mousse, cara pakai foundation dream matte mousse, cara pakai foundation,


Kanan yang lama, kiri yang baru beli punyaaaa!!! First time beli dulu aku tatau mana nak pilih kaler apa, sebab nampak macam lebih kurang jer. lagipun bagi aku baik pilih gelap sikit (Natural Beige) sebab nanti nak tepek bedak pulak kan. nanti terlampau putihhhh jadik macam puteri senandung pulak! (eiiii muka putih, tangan itam!) tetiba teringat Iklan Terlajak Laris tuh....bhahaha...!!


Foundation Maybelline, Maybelline, Foundation, Foundation Maybelline Dream Matte Mousse, cara pakai foundation dream matte mousse, cara pakai foundation,


But now, untuk yang second ni aku pilih yang cerah sikit. kaler Nude. takmo dah guna yang Natural Beige tu sebab gelap sangat. yang Nude ni okay-okay saja ngan kulit muka aku. tak gelap tak cerah. sedang-sedang elok orang kata!

So korang pulak guna Foundation apa??? share laaa..!!

Pada yang masih tatau nak memilih foundation yang sesuai, apakata korang try guna Foundation Maybelline Dream Matte Mousse nie??? pergi ke Watson atau Guardians cuba korang tenyeh sikit dia punya tester tu. cuba tengok ngam dak ngan kulit korang. so, selamat mencuba ya!!



Thanks and Regards,
Jaakechik.


5 comments:

  1. tak penah pakai Foundation...tapi nampak mmg macam best

    ReplyDelete
  2. Boleh difikirkan lepas ni.......Nampaknya harga pun berpatutan tu...

    ReplyDelete
  3. Akak guna supra kroylan dan bedak arab...hihi

    ReplyDelete
  4. clean skin is very beautiful! it is good that there are methods that help clear the skin

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...