kelab blogger ben ashaari, KBBA,

08 December 2014

Masuk ke Pekan Golok


bandar golok, golok, golok thailand, golok thailand, pekan golok, sungai golok, sempadan golok,


Beberapa hari lepas aku masuk ke Pekan Golok, Thailand. aku gi sana sebab nak gi amik mak ayah aku (TMJ dan TPL). diorang balik ke Pattani selama seminggu gi jenguk nenek aku kat sana. so, aku pun gi la ngan En.Yie, kakak aku dan sorang adik aku. sajaaaa pergi sebab nak jenjalan. hee!


bandar golok, golok, golok thailand, golok thailand, pekan golok, sungai golok, sempadan golok,


Bila dah melepasi imigresen Msia dan Thai, tempat pertama yang dituju harus lah ke Money Changer dahulu (signboard oren). memang kat pekan golok ni boleh je shopping ngan duit Msia (RM), tapi kena caj mahal sedikit lah. so, baik ler aku tukar siap-siap! 


bandar golok, golok, golok thailand, golok thailand, pekan golok, sungai golok, sempadan golok,


Aku tukar RM100 je pun. saja standby untuk makan-makan. eh, tahu tak memang betul lah Ringgit Malaysia memang murahhhh gilaaaaa lah sekarang ni. aku tukar RM100 aku just dapat 950 bhat sahaja (RM95). ishk ishk isk. *gelengkepala*

Kalau 10 tahun dulu, time kita tukar duit RM ke Bhat, kita siap dapat untung lagi okay. tapi sekarang duit kita lak jatuh merudum. uhhh kesian!




Teman Tok Mek Joh (TMJ) beli sayur di Pekan Golok




Pilih jangan tak pilihhhhh. Murah dan Segarr....




Kakak aku pulak sibuk duk beli udang kering ngan belacan




Can u spot the Daging Khinzir....?? kat belakangggggg tuh!




Aku tak beli pape pun kat sini. just cuci mata sajooo!




Pastu singgah beli ice blended yang plastik besar tuh. packaging dia unik but aku lupa nak snap gambar. but very nice sebab dia lapis pulak ngan paper bag. cantik! murah pulak tu, RM2 sahaja!! manis, pekat, likat, kena ngan tekak aku yang agak suka benda manis nih. hahahaha.


Bersambungggg......

4 comments:

  1. best nya :)

    jemput bloggers :D
    http://iolacaviarofficial.blogspot.com/2014/11/1st-anniversary-giveaway-mind-meld.html

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...