kelab blogger ben ashaari, KBBA,

31 March 2014

Di Majlis Pertunangan Sahabat (Officemate)



Assalamualaikum Semua


Entry ni aku dedikasi-kan untuk sahabat baik aku... sahabat sepejabat aku a.k.a Suriana Mohamed... dia satu-satu yang masih bujang di office kitorang ni... hehehe...

Office kitorang kecik.. perjawatan pun tak banyak.. 13 orang sahaja... tapi tu pung tak penuh.. kitorang just ada 9 sahaja staff... kiranya masih ada kekosongan lagi 4...

Office kitorang ada 9 orang termasuk Ketua Unit (En.Zul).. lelaki 7 orang pompuan 2 orang. aku ulang sekali lagi... pompuan hanya 2 orang okey... aku and Ana... uuu sedih!!

Makanya, kami lah racun.. kami jugak penawar!! dua bunga yang masih segar bugar.. tapi satu dah di jadi milik orang (Aku) satu lagi telah ditunangkan dengan seseorang...(Ana)

Baru lagi sahabat baik aku ni bertunang.. pada 27 Mac 2014 lalu.. aku dan encik suami wajib pergi coz pasangan ni deduanya kawan kitorang....




Rumah Ana ni jauhhhhh dengan office kami di Pengkalan Kubor ni tau.. nun jauh lagi dari bandar jertih.. hampir 3 jam okeh baru lah sampai... aduhaii jauh sungguh... tapi takpe aku seronok!!!

Seronok sebab rumah dia dekatttt je ngan La Hot Springs...

La Hot Spring tu kolam air panas yer dik non... hok tu di next entry aku citer okey.. kali ni nak citer pasal majlis tunang jer dulu... so sila sabar...



 


Beberapa hari sebelum pergi... aku dah buat order dengan Chicna Si Tokey Coklat Sedap... aku order hok paling comey... hok paling banyak... hok paling murahhh.... hahahaha.... Chicna kasi aku harga special okey!!

Aku order kat sini : Cikna's Coklat Heaven

Korang kalo nak.. jom la order jugak.. mention nama jaakechik... insyaALLAH dapat rege superrr murahhhh.... okey hok tu aku tipu.... jangan ngengada nak guna nama aku lak yer.. 

Pukul 8.15am (27hb Mac) aku dah terpacak depan rumah Chicna untuk pick-up Coklat Sedap nih... tema coklat is colourful... itu permintaan dari tuan empunya majlis...

Aku lak tukang sponsor as hadiah di hari pertunangan diorang!!
 



Setelah hampir 2 jam setengah perjalanan dari Kota Bharu... jauh giler rupanya Kampung Felda Tenang ni hoiii... habis sakit punggung aku... kramm urat kentut... huhu...

Aku antara yang ter-awal sampai... dlm pukul 2pm kot... so jom kita posing dulu... masa tu teringat lak masa majlis pertunangan aku dah en.suami dulu-dulu... hee!

Tarikh tunang kami 08.10.2007 ~ kenangan terindah okey!!




Sepanjang perjalanan tu aku rasa nervous tak boleh hengat coz risau aku terlewat sampai ke rumah Ana. aku risau coz coklat yang aku bawak tu.. dia nak letak atas par sebagai hantaran buat pihak lelaki hokey... 

Aku gelabahhh takut terlewat.... tak benti mulut aku suruh en.suami tingkatkan kelajuan... hahaha.... jalan pulak jammed giler dari Kubang Kerian menuju ke Pasir Puteh dan jugak Jertih... 

Dupp dapp.. dupp dapp.. hati aku Allah saje yang tahuuu...


 


cantik-kan pelamin tunang diorang. tema yang ceria!!




Sejam lebih menanti pihak rombongan lelaki sampai... so kitorang goyang gedixx dulu... banyak gak gambar sempat di snap... semua gambar ni ehsan dari henpon note 1 laki aku ni... Note 3 aku masa tu bateri licinnnn....

Malam sebelum tu... aku lupa caj... so bateri duk di paras nyawa-nyawa ikan... fikri la guna henpon aku wat main game.. lagi ler lajuuu bateri tu habis... huhu... sedih!!!

 Nasib phone laki aku ada. kalo takkk.. takde le gegambar ni semua!!




Okey... sementara tu aku nak share kisah cinta diorang buleh tak ni? hope tuan punya badan tak marah la ni yer... hahaha... moh kita gosip pasal dia...

Aku nak gelarkan cinta mereka ni sebagai Cinta Ajaib!

Al-kisahnya gini... mereka berdua ni kawan je pungg... lamaaaa berkawan... lamaaaaa jugak si lelaki tu cuba-cuba test market... tapi tak berjaya! uuu kesian!

Si Pie mintak tolong aku jadi posmen... aku dah cuba.. tapi takde hasil... ini semua disebabkan Ana ni "KERAS HATI" muehehe....


 


Tapi takdir Allah SWT, jodoh mereka ni rupanya ada... lama okey mereka berkawan... 5-6 tahun dah kot! lama si Pie tu pendam perasaan... akhirnya berbaloi... bila tetiba Ana terbukak hati untuk terima si Pie nih... 

Seriyes... aku salah sorang yang gembira dengan berita ni okey.. tup-tup memasing setuju nak bertunang.... aku macam blurr masa memula dengar tu... tapi lelama aku senyum sorang-sorang...


 


Allah Maha Kuasa....

Dalam kita duk merancang apa hala tuju hidup kita... tanpa kita sedar... Allah juga turut merancang untuk kita.... Sesungguhnya perancangan Allah itu terbaik...

Ada hikmah dan ada sebab mengapa semua tu berlaku...





Jujurnya... aku suka kan Pie ni... suka as kawan je tau... takde niat lain... jangan korang salah faham pulokkk... Pie ni kawan kepada kawan opis aku ngn ana (kawan faizal). lama benor dah kami kenal... 

Memang agak rapat jugak... dia kawan gak ngan laki aku...



 


Dari berkawan... akhirnya mereka bertunang jua... syukur Ya Allah... Syukur kerana aku berkenan sangat mereka disatukan... sejak dari dulu lagi...




Kenapa ada TONGKAT SAKTI??

Okey... tu bukan tongkat sakti yer dik non... tongkat ali pun bukan... tu tongkat milik Pie... dia patah kaki... dia terlibat ngan eksiden pada November tahun lepas..

Pie eksiden sangat terukkk... patah kaki... patah "keng", patah gigi.... memang terukk gak laa.. banyak hari dia koma... lama gak dia kena tahan di wad..

Ada banyak cerita tersendiri mengenai insiden ini okey.... dan bagi aku insiden inilah yang membawa kepada Cinta Ajaib mereka...

Percaturan Allah memang hebattt!!



Sesungguhnya memang betul sangkaan kami laki bini pada waktu melawat PIE di hospital dulu. kami pernah kata mungkin Ana dan Pie ada jodoh selepas kejadian ini... mungkin ada hikmah yang Allah rancang untuk mereka...

Kenapa aku cakap masa tu? entahh aku sendiri pun tak tahu... yang pasti hati aku kuat mengatakan yanggg... "Mereka ada Jodoh...insyaALLAH".

Cukup ler setakat tu aku tulis mengenai kisah diorang. nak kupas lelebih aku tak berani. kena gak jaga perasaan diorang... ye dakk?





Buat ana....

Aku gembira dengan keputusan yang ko buat ni... cekalkan hati... tabahkan hati... terus pandang ke hadapan... dan terus melangkah ke hadapan... 

Moga kebahagiaan yang ko cari akan ko temui dengan Pie nanti....

Selamat bertunang dan selamat berbahagia Ana... aku akan sentiasa doakan kau... aku harap persahabatan kita akan kekal baik sampai bila-bila...

Semoga pertunangan kalian membawa ke jinjang pelamin seterusnya berakhir dengan ikatan lafaz ijab dan kabul dan berbahagia sehingga ke Jannah... Amin...

Amin ya Rabbal Alamin....



Jom Follow Facebook Jaakechik. KLIK button dibawah :

30 March 2014

CPUV Nuffnang 2014 : Ke-3, 4 , 5





Website Nuffnang ni kan.... hari-hari aku buka... pat-puloh kali sehari pung aku sanggup bukak... saje nak tengok ada CPUV ke tak... nak gak tengok berapa earnings tu berganjak tetiap hari...

Biasa laa tu kan.. cuma entry jer tak sempat nak buat... (^_^)

Tiap kali buka.... then nampak ada CPUV baru memang senyum sensorang ler aku ngadap dia. hahaha. terasa syukur dengan rezeki yg Allah beri melalui blog nih..

Buat duit dengan blog menerusi iklan Nuffnang memang best kalau ada CPUV. nak harap kan iklan CPC uhhh memang lambat ler boley cash out.. hukhuk...

Tengkiu Nuffnang coz kasi CPUV yang bertingkek-tingkek kat blog jaakechik dot com nih. aku sayang ko bebanyak lah Nuffnang...(^_^)




Jom Follow Facebook Jaakechik. KLIK button dibawah :

28 March 2014

Ragam Bila Ada Anak....


Assalamualaikum semua


Beberapa hari lepas... ada sorang member FB aku post gambar anak-anak dia.. dia ni baru jer kawin kalau tak silap aku 3 tahun kot... awal perkahwinan dia dah bunting pelamin... dapat anak lelaki sorang... pastu tahun depan dia preggy lagi.. then dapat anak kembar sepasang (boy & girl)!

Ya Allah... masa memula aku tengok tuuu terus terbit perasan gini "bestnya ada anak kembar" aku pon tetiba rasa terliur nak anak kembar jugak... hehehe... punya la cute weh... 

Masa tu mula la verangan boleh boria-kan anak ngan pakaian or aksesori yang sama... sama kaler sama pattern... sorang aku dukung.. sorang laki aku dukung... hehehe... jauhh sungguh aku verangan...

Baru-baru ni pulak, dia post gambar 3 anak dia di FB... masa tu yang baby kembar tu umur dalam setahun lebih kot... yang sulung 2 tahun lebih (beza 1tahun). masa tu aku tetiba terpikir... camana la diorang handle anak-anak yer?

Time makan... time berjalan.. time gi kenduri... time gi ke taman... time tido... camana dia handle ehh? tak aktif ke diorang... tak melalak berjemaah ke diorang?? hebakkknya makpak diorang handle..

Masa tu aku tetiba muhasabah diri...




Aku tetiba jadik insaf dan termenung... orang lain anak 3 orang (umur kecik-kecik) boleh jer handle... kenapa aku yang anak sorang ni kekadang macam failed menggalas tanggungjawab?

Aku mengaku.. aku bukan jenis penyabar ngan karenah anak.. aku cepat panasss...!! jap jap nak tengking.. jap jap nak cubit... jap jap nak lempang... aduhhh buruk-nya pe'el aku...

Padahal anak sorang jer tuh.. dah meroyan cam anak 5. pastu baru nih aku tengok ramai member aku yang preggy... aku pon rasa nak preggy kunun nak tambah anak lagi...

Aku : "Abang jom tambah anak!"

Laki Aku : "Tamatkan pengajian dulu...."

Eh ehh dia nih... time aku beriya nak pregnant nih dia pulak beriya menolak... banyak alasan dia bagi kat aku korang tahu takkk... katanya :

Laki aku : "Susah abang nak jaga anak-anak kalau jaa gi belajar di Penang nanti"
 
Sungguh aku tetiba rasa rindu nak preggy lagi.. rasa nak jer timang baby lagi... tapi kekadang ada gak terpikir.. buleh ku handle? fikri sorang ni pun dah separuh meroyan... apatah lagi dua tiga!

Tunggu ler fikri besar sikit lagi...heee!

Siang hari fikri di rumah pengasuh... time malam dan hari offday jer fikri ngan aku..  tapi seriusly aku kekadang mudah hangin kalau fikri buat perangai... manja terlebih dia tuuuu....

Nak lagi kalau time aku letih + moody.. haa memang ringan ler tangan aku... 

Time tuu... panggg!! kena ler sebijik di mana-mana... hahaha... pastu meraungg la ko gi abah dia... nangis sambil suruh abah lap air mata dia... hahahaa...

Kalu sempat kawal lak... aku akan cecepat lari ke arah katil dan terguling sengsorang layan henpon hingga hati aku sejukkkk... serius aku susah kawal diri kalau tengah marah atau pun serabutkan sesuatu...

Tu memang pe'el buruk aku sejak dulu... heii bila ler nak ubah!!




Fikri pulak sekarang ni makin besar... makin cerdik dan cepat tangkap bila belajar sesuatu... dan abah dia pulak kekadang pun saja buat aku panas hati gak...

Hari-hari ajar anak tengok citer tu.. citer ni... main game tu.. main game ni... paling latest dia ajar anak dia main PC Games : Grand Theft Auto (GTA). ajar cara nak berjalan.. cara nak tembak.. cara nak belok kiri kanan dan reverse segala... now tetiap hari dia nak suh aku bukak games GTA tuh... 

Kejap dia berjalan masuk dalam air... kejap itu kejap ini... asyik duk panggil abah dia jer tolong dia kuarkan dari air... pastu si abah lak sibuk gak ngan kerja download citer2 best dia kat tenet.. 7-8 jam ngadap tenet pon dia mampu... lelama anak meraunggg sebab main game tak lepassss...

Last-last mai berdempeng kat aku... nangis-nangis kat aku... aku lak naik hantu... mengamuk tak tentu pasal.. len kali ajar ler lagi benda pelik kat anak yer bang????? ajar jangan tak ajar!

Haa... time mood meroyan datang dedua aku marahkan.... perasan diri sendiri bagus ler tuu... hak..hak..tuih... gara-gara anak jugak kami laki bini pernah bergaduh okey... sayang bebenor anak dia aihhh suko benor defend... biasa dia tuuuu! venci aku!




Kekadang aku geram gak ngan laki aku nih.. sokmo ajar anak benda-benda pelik.sama jugak kalau time dia bawak anak gi kedai runcit. aku boleh peranggg ngan dia.. hahaha...

Ko tahu kenapa?

Pepagi hari dah beli aiskrim ngan cekelat milo lembik kat anak aku... sokmo kalau fikri bangun awal pepagi hari dia akan bawak fikri meround dulu, sambil gi beli cekelat kat kedai jiran sebelah.... 

Tapi benda hok dia beli sume aku tak berkenan... sokmo beli cekelat milo lembik, coki-coki, pastu beli lolypop... hok tuu memang aku paling hangin...

Fikri pulak bila makan suka comotkan diri sendiri... tak cukup dimuka dibaju... di seluar segala turut ada kesan coklat lembik tuh... pastu tangan dia lak duk sentuh mouse.. henpon aku.. kerusi... meja... katill... ohhh hangin 99 aku terus naik mencanak-canak!

Sokmo ikut jer apa yang anak nak beli... eh fed-up pulak aku.. akhirnya aku lebih suka simpan cokelat segala tuh dlm peti.. sama gak ngan menan... sume aku simpan dalam plastik sampah. kumpul-kumpul campak atas lemari baju... puas hati aku! hahaha....

Aku mengaku aku ni jenis garang... bak kata laki aku... garang tak bertempat... hak hak.. cakap slow pon orang ingat aku menengking... tengok orang macam biasa pun orang kata aku menjeling... bukak mata besar sikit orang kata aku menjengil.... adeh! payah kena wehh!

Tapi dalam pada aku garang ngan anak pun.. fikri time nak tido tetap carik aku okey... memalam dia akan tido kat atas perut aku... abah dia duk dedekat aku pon dia tepis... paling tidak pun dia bagi teranjang.... hahahaa...

Kadang-kadang aku cuba gak berubah jadi lembut sikit... kurangkan perengus... tapi belum berjaya nampaknya... pasni kena gi umah ustaz kena minum air tawar dua tiga tong baru okey kot.. hahaha...

Eh, apa aku duk melalut kat blog ni yek? nak citer pasal anak ke nak citer pasal panas baran?? aduhh? macam luahan perasan pun ye gak aku tengok nih.... aduhaii.. apa barang luah perasaan dalam ni kan? oklah bai... aku chow dulu.. kang tak pepasal makin banyak aku tulis... makin lari tajuk pulak... hehehehe....!!!






Jom Follow Facebook Jaakechik. KLIK button dibawah :

26 March 2014

Cara Nak Beli Voucher GROUPON Online



Assalamualaikum to my lovely readers


Camana nak mulakan mukadimah entry ni yek..? tulis straight to the point je  lah yer.. haha.. macam tak biasa kan? Okeh, hari ni jaa nak share ngan korang Cara-Cara Nak Beli Voucher Groupon. Ada yang masih tak tahu ke Apa itu Groupon?

Groupon ni laman web yang menjual pelbagai barangan secara online. macam-macam ada. dari powerbank, pakaian, menan kanak-kanak, periuk belanga, perkasas eletrik, henpon dan banyak lagi lahh...




Groupon jugak jual voucher holiday dan voucher makan-makan dengan lebih murah berbanding harga walk-in. buat sesape yang tak penah tahu apa itu Groupon. jemput singgah cuci mata ke laman web diorang disini : www.groupon.my

Semalam bila jaa post status di FB pasal Groupon offer voucher murah ke Tambun... ramai duk inbox / whatsapp jaa tanya camana cara nak beli voucher Groupon nih.

So alang-alang mood rajin aku datang... aku rajinkan diri tulis entry ni untuk korang yang masih tak tahu Cara Nak Booking Voucher Groupon nih. gigih aku printscreen dan edit segala gambar tu okey.

So sila berterima kasih kat aku.. ~ok sila lempang muka aku laju-lajuuu!


groupon, voucher  groupon, cara nak beli tiket murah, cara nak beli guna groupon, voucher murah groupon, cara nak beli pakej groupon, groupon online,


Dah buka Website Groupon? ok jangan lupa register yer (daftar akaun). just masukkan butiran yang dia mahukan macam kat atas tu. nanti senang ler nak shopping dalam Groupon nih...

Jaa penah ke beli voucher cuti-cuti dengan Groupon? ofkos la sayang!! bukan sekali... tapi dua kali dah... pertama jaa beli voucher cuti-cuti ke A Famosa Resort di Melaka (RM68). 

Kali kedua pulak jaa beli voucher Pakej Murah Ke Lost World Of Tambun Ipoh (RM235). sila klik link kat bawah tu kalau nak baca entry lama jaa pasal pengalaman bercuti guna Voucher Groupon ni yekk!!


Beli Voucher Groupon ke A Famosa Resort Melaka
Kami di Safari wonderland A Famosa Resort
Karnival Show di Cowboy Town A Famosa Resort
Mandi Manda di Waterworld A Famosa Resort



groupon, voucher  groupon, cara nak beli tiket murah, cara nak beli guna groupon, voucher murah groupon, cara nak beli pakej groupon, groupon online,


Okey... jom berbalik pada topik utama...

Macam mana cara nak beli voucher dengan Groupon ni? mudah jer.. pastikan korang login dulu groupon ni. pastu pilih apa benda yang korang nak beli. then terus Klik BUY macam jaa tanda kat gambar atas tuu..

Itu contoh untuk nak beli voucher cuti-cuti ke Groupon ye sayang sayang semua. for your information jugak offer Tambun ni sedang "On Going" sekarang ni okeh. RM265 sahaja.

Pakej ni termasuk stay 2H1M di Hotel Lost World Of Tambun termasuk brekfes untuk 2 orang. 2 tiket ke themepark tambun. 2 tiket ke Hot Spring and SPA (kolam air panas) pada malam hari. Murah berganda berbanding harga walk-in okeyyy!!!




groupon, voucher  groupon, cara nak beli tiket murah, cara nak beli guna groupon, voucher murah groupon, cara nak beli pakej groupon, groupon online,


Okey bila dah Klik BUY, akan keluar pages macam kat atas ni. korang pilih berapa amount voucher yang korang nak. pilih cara pembayaran (via credit card, online banking or etc etc). pastu tick 2 kotak yang jaa bulatkan merah tuh.

Then dah siap semua, Klik Submit Order.


groupon, voucher  groupon, cara nak beli tiket murah, cara nak beli guna groupon, voucher murah groupon, cara nak beli pakej groupon, groupon online,


Sama jugak kalau korang nak beli voucher makan. Klik BUY aje okey.
(pakej ni hok jaa beli semalam ni...hehehe...)

groupon, voucher  groupon, cara nak beli tiket murah, cara nak beli guna groupon, voucher murah groupon, cara nak beli pakej groupon, groupon online,


Pastu akan keluar pop-up macam kat atas gambar ni. dia akan suruh korang pilih kat cawangan Kenny Rogers Roaster (KRR) mana yang korang mahukan. pastu Klik Buy sekali lagi.


groupon, voucher  groupon, cara nak beli tiket murah, cara nak beli guna groupon, voucher murah groupon, cara nak beli pakej groupon, groupon online,


Pastu akan keluar gak pages macam gini. pilih amount berapa voucher yang korang nak. pilih cara pembayaran dan tick 2 kotak yang jaa bulatkan merah tuh. then Klik Submit Order.

Paham tak ni?

Nak beli apa-apa saja via Groupon ni korang just guna cara macam ni jer. pertama LOGIN akaun groupon. pilih apa benda yang nak dibeli then Klik Buy. mudah bukan?


groupon, voucher  groupon, cara nak beli tiket murah, cara nak beli guna groupon, voucher murah groupon, cara nak beli pakej groupon, groupon online,


Okey dah paham step tu... meh kita ke step lain pulak.. bila korang dah settled di bahagian Klik Submit Order.. akan keluar pulak pages macam kat atas ni. korang terus Klik Proceed.


groupon, voucher  groupon, cara nak beli tiket murah, cara nak beli guna groupon, voucher murah groupon, cara nak beli pakej groupon, groupon online,
.

Kemudian akan keluar pop-up macam gini (kalau korang pilih cara pembayaran via M2U). kalau korang bayar guna CimbClicks akan kuar yang Cimb punya lah okey... pastu masukkan username dan password M2U / Cimb korang. then masukkan nombor kod TAC (yang dihantar oleh pihak bank ke phone kita).


groupon, voucher  groupon, cara nak beli tiket murah, cara nak beli guna groupon, voucher murah groupon, cara nak beli pakej groupon, groupon online,


Dah siap semua... akan keluar status "Successful"


groupon, voucher  groupon, cara nak beli tiket murah, cara nak beli guna groupon, voucher murah groupon, cara nak beli pakej groupon, groupon online,



Tak lama kemudian akan keluar pages begini... fokus dekat yg apa jaa bulatkan tuh ya. kat situ ada tulis "Download PDF" so korang KLIK mende tuh. nanti akan keluar ler voucher korang dalam bentuk A4. 

Bila dah keluar... korang boleh print dah simpan! 

Bila dah pikir bila tarikh nak check-in bilik korang boleh jer terus call pihak direct ke hotel tersebut untuk booking tarikh check-in / check-out. cakap jer korang nak check-in guna voucher groupon.

Masa tu, receptionist tu akan mintak ngan korang Nombor Kod Voucher dan Nombor Kod Security voucher tersebut. (boleh amik / refer di voucher tu). 

Lepas dah siap booking bilik... korang akan diberi Number Booking Order oleh pihak hotel. nombor tu sila save. jangan hilangkan. nanti nak tukar tarikh ke hape korang just call bagitahu jer nombor booking tu... 

Paham ke ni?

Sama jugak kalau korang nak beli voucher makan-makan. cth, macam kalau nak makan di Kenny Rogers Roaster korang call jer bagitahu cawangan KRR yang korang nak pergi tu. call tanya available ke tak tarikh dan waktu yg kroang nak pergi tu. jangan main terjah gitu jer. apa-apa hal baik call dulu.




Bila nak pergi check-in atau gi makan-makan just tunjukkan aje file PDF yang korang print tu. nanti dia akan scan dan korang boleh redeem ler bilik hotel or makanan korang tu...

Kat atas tu contoh voucher groupon yer. itu contoh voucher yang jaa beli masa ke Lost World Tambun pada Februari 2014 lalu... beli voucher. print dan booking tarikh. SIAP!!

Now aku harap korang dah paham camana nak beli Voucher Groupon nih. aku tetiap hari ushar laman web Groupon ni. saja cuci mata tengok apa yang murah. kalau kebetulan ada duit dalam M2U boleh ler beli... hehehehe...



Sebarang kemusykilan, pertanyaan atau cadangan sila email ke :
jaakechik@yahoo.com atau inbox di www.facebook.com/jaakechik

25 March 2014

Beli Voucher GROUPON : Kenny Rogers Roaster


 Assalamualaikum semua


Sejak dua menjak ni aku berpantang benar dengan website shopping online. memang pantang sungguh.... pantang tengok!! kalau dah tengok.. aku akan beli... (jika murah) hahahaha...


voucher groupon, groupon, caara nak beli pakej groupon, voucher murah groupon, makan kenny rogers roaster guna groupon,


Geram sungguh aku tengok offer dari Website Groupon nih. murah kemain. pakej makan-makan untuk dua orang di Kenny Rogers Roaster hanya RM38.00.

Walaupun pakej ni belum termasuk air. tapi tetap murah jugak berbanding harga walk-in. sesapa yang penah ke KRR akan tahu ler kan... camana rege makanan kat situ...


voucher groupon, groupon, caara nak beli pakej groupon, voucher murah groupon, makan kenny rogers roaster guna groupon,


Aku hari-hari terjah Groupon ni. plus lagi hari ni gaji masyukkk... lajuuuu jer tangan google www.groupon.my (^_^) masukkk jer terus nampak pakej KRR ni... "eee murahnya... eee sedappnya... eee rasa nak beli jer..." hahaha.. 

Jom tengok apa yang kita dapat melalui pakej RM38 ni :


 voucher groupon, groupon, caara nak beli pakej groupon, voucher murah groupon, makan kenny rogers roaster guna groupon,


 1 x Kenny Quarter Meal (RM18.50)
Roasted 1/4 Chicken with 3 side dishes and 1 muffin


voucher groupon, groupon, caara nak beli pakej groupon, voucher murah groupon, makan kenny rogers roaster guna groupon,


1 x Kenny Chicken Porridge Meal (RM17.50)
Roasted 1/4 Chicken, Porridge, 1 side dish and 1 Muffin

voucher groupon, groupon, caara nak beli pakej groupon, voucher murah groupon, makan kenny rogers roaster guna groupon,


Boleh pilih salah satu jenis hidangan Rock and Roll macam yang kat atas ni...  Chicken Meatball atau Chickens Cocktails with sauce BBQ (RM10.90). pilih salah satu!


voucher groupon, groupon, caara nak beli pakej groupon, voucher murah groupon, makan kenny rogers roaster guna groupon,

dapat gak 2 x Ice Cream


Tergoda tak korang ngan pakej makan-makan di Kenny Rogers Roaster yang di tawarkan Groupon ni? RM38.00 sahaja hokey untuk 2 orang. murah ler tu kan?

Jaa pun dah beli voucher ni pagi tadi. cuma masih tak tahu lagi bila nak pergi. haha. korang yang berminat nak beli jugak tu... jom gi beli cepat sebelum pakej ni tamat ya... 

Aku tukang share aje. jangan ko mintak aku belanja pulak. kekeke. agak-agak berjaya tak aku hasut korang supaya terjebak ngan Groupon nih...?? keh keh keh...!!


Food_468*60






Jom Follow Facebook Jaakechik. KLIK button dibawah :

24 March 2014

Dominos Pizza Cawangan Kota Bharu



domino's pizza, pizza dominos, pizza paling sedap di Domino's pizza, classified chicken dominos pizza, pizza duble decker, dominos kota bharu,


Dominos Pizza akhirnya ada cawangan di Kota Bharu... terima kasih dominos... hehehe... pasni boleh ler aku makan piza sedap ni alwez... pebret aku piza nim...

Dominos Pizza cawangan Kota Bharu ni di buka di Jalan Hamzah. berdekatan dengan kubur kristian. mengadap ngan bangunan KBMALL.

Sejak pandai makan Dominos Pizza ni kan, aku dah tak beli dah pizahat. haha. kacang lupakan kulit sungguh ler kan. ada yang baru, yang lama di lupakan.

Ko tahu jer la kan, pizahat tu kan roti dia tebal benor aih... pastu bila tapau wat balik rumah keras kejung dah roti tuh. tak sedap. kalau dine-in baru lah lembut.


domino's pizza, pizza dominos, pizza paling sedap di Domino's pizza, classified chicken dominos pizza, pizza duble decker, dominos kota bharu,


Ekceli... aku gi beli pizza ni dah lama.. masa minggu pertama pembukaan lagi... kalau tak silap masa hari ke-4 kot. 25/02/14 (refer resit kat atas) lama dah ni.. tapi hari ni baru nak citer..

Masa tu aku baru balik dari Kuliah PJJ. lepas abis kuliah aku nyopping dulu di Mydin. habis nyopping perut lapau tahap dewa.. tu yang singgah beli menda ni wat balik umah...

Masa aku sampai tu, ramai giler orang ok. meja sume penuh. yang berdiri tunggu meja ramai. yang tengah Q untuk order pon ramai.. aku masa tu pasrah dah... lama ke tak nak gak tunggu... 

Tapi servis dia tiptop. 20min jer dah siap. even customer ramai!


domino's pizza, pizza dominos, pizza paling sedap di Domino's pizza, classified chicken dominos pizza, pizza duble decker, dominos kota bharu,


Aku order combo A. 1 pizza saiz regular ngn 2 soft drink. set ni RM21.80. tapi disebabkan crust pizza aku pilih "Cheese Burst Double Decker" makanya aku kena add on RM5. makanya total included gov tax is RM29 lelebih gitu.

Untuk topping aku pilih Classified Chicken. gabungan yang sangat sedap ngan crust double decker cheese tu... so cheesy so  sedapppp!!! 

Ini kiranya kali ke-3 ler aku makan Dominos Pizza nim. pestaim masa di Melaka. Second time masa di Penang. Third time kali ke-3 di negeri sendiri dah...

Tapi kan.... selepas 3 hari dari hari yang aku beli pizza ni... aku gi beli sekali lagi tau... kali ni gi ngan member 3 orang. kami order pizza ala carte saiz regular 2 biji. 

Tanpa sempat snap gambar kitorang terussss jer ngappp panas-panas dalam kete... sap sap soi licin hoii... meletop-letop rasa lidah... punya la gelojoh makan... hahahhaa...

Tunggu next gaji ler pulak kami datang yer Dominos!!!




Jom Follow Facebook Jaakechik. KLIK button dibawah :

23 March 2014

Proses Renovation Rumah MIL



Sesungguhnya dah makin payah untuk aku update blog sekarang ni... kalo time aku ada dirumah takleh nak ngadap komputer sangat... sibuk ngan melayan karenah si fikri...

Aku ngaku.. aku takleh update blog kalau fikri ado. mengaco jer kejenya. baru nak karang ayat secoet dah kena panggil... baru nak continue, kejap nak susu, kejap nak tido, kejap eyakk.. adehhh!!

Kalau tido lak.. nak aku ada sama... takleh tinggal dia.. takleh nak curi-curi larikan diri coz dia tido kat atas perut aku. perut keding aku dah jadi bantal tido dia okeh...

Soooo... aku memang tak punya masa laa... dulu boleh gak curi-curi update kat ofis.. tapi sekarang ni payoh sikit... ada yg jelessss nampoknya... hukhuk.. so kena hadkan..




Hari offday pulak aku busy ikut laki aku balik umah mak dia. my laki kena tolong tukang rumah buat kerja-kerja renovate. dia memang tak pandai buat rumah.. tapi stakat angkut simen... gaul simen... angkut bata tu boleh arr...

So memang 3-4 hari sekali aku takde kat umah... pepagi hari keluar... tetengah malam baru balik... so di hari off day aii memang takde masa nak update dulu macam dedulu lagi dah...

Dulu takpe ar... time offday aku akau pulun draft entry untuk 2-3 hari sekaligus... now tak boleh dah... aku memang tak cukup masa nak karang blog wehh...

Thats why blog aku takde entry baru tetiap hari cam dulu...

Nih pon aku berjaya update setelah laki aku hantar fikri lebih awal ke rumah pengasuh... hakhak.. so ada ler masa aku nak share citer renovate rumah Mil aku yang dah lama tertunggak ni....

Jom layannnn......!!!


Pandangan Keseluruhan Rumah




Gambar rumah Mil jaa yang dalam proses renovation




Kiri dan kanan rumah semakin di-luas-kan




Proses renovation rumah ni dilakukan bermula awal bulan januari hari tu... sikit demi sikit.... Mil jaa upah seorang jer pun tukang.. pastu tukang tu ada gak bawak pembantu dia...

Pastu Fil jaa ada gak tolong sesikit.. laki jaa... family members yang lain pun tolong gak di hari minggu... kiranya masing-masing pakat kerjasama laa...

Takleh hulur bantuan melalui wang.. dapat hulur keringat pon ok... ye takk?? 


Bahagian Pintu Depan Rumah




dinding rumah mula di tanggalkan satu persatu




semakin togel jadiknya...hee!




Orang yang paling setia membantu Mil jaa....hehehe...




apa yang pentinggg.... kerjasama!!




Cerr compare gambar yang ada kat atas tuh.. nampak ada perubahan kan? habis dah segala dinding depan rumah di cabut. terus jadik togel. Mil jaa sekarang ni langsung tak berani nak kuar gi memana tau... tak berani katanya sebab dah togel sana-sini...


Pandangan sisi kanan rumah




dah banyak gak yang siap




Kalau ikut kata tukang rumah.... rumah Mil jaa ni bakal siap dalam 2 bulan.... dia cakap for sure raya nanti dah boleh merasa duk rumah baru dah... hihihi...


 Porch Depan Rumah





gambar sebelum : masih ada bumbung / porch kayu





gambar selepas : bumbung kayu dah selamat di robohkan


Ruang Tamu / Bilik




dinding ruang tamu masih banyak lagi belum buang





sudah dibuang dengan jayanya.... hureyyy!!





Bumbung Rumah (Atap Bata)




Atap bata dah dicabut semua dah... lagi lah togel rumah ni... 
pandang ke atas terus nampak langit....hehe...




Haaaah.... tu dia... banyak bebenor gambar kan... tetiap kali balik aku akan snap gambar... saja nak kumpul bebanyak mungkin sebagai kenangan... haha... rumah ni berusia hampir 80 tahun kot... ada sentimental value yang tersendiri omputeh kata....

Pas snap aku akan sent ke group whatsapp family laki aku... aku ler tukang update citer renovate kat family members yang dok jauh nun... sume boleh tengok... kira aci le kan? heeee!!

Mil aku pon asyik gelak-gelak tengok aku sibuk snap gambar... hahaha.... diorang ni sokmo tau... suka usik aku kata "berehi bergambar" tapi ada aku kisahhh?

Esok-esok korang gak refer ngan aku... eh mana gambar raya hari tu....? mana gambar majlis kawin hari tu...? hahahaha.... aku memang suka snap apa saja gambar... so harap maklongg ngan kegemaran aku yang satu nih... wehihi!




Aku suka...sebab bagi aku tanpa gambar kita akan mudah lupa apa apa yang pernah kita tengok atau lalui... kalau ingat pun tak semua... sesetengah je mampu... korang setuju tak ngan aku nih??

So, gambar kat atas ni gambar paling latest aku snap petang semalam (22/03/2014). dah nampak dah gambaran rumah baru. insyaAllah kalau siap seperti yang dirancang... rumah ni akan lebih besarrrr dari rumah asal...  seronok ler anak cucu berkumpul di hujung minggu nanti... weee!!

Tak sabarnya nak tunggu rumah ni siap 100%!!



Jom Follow Facebook Jaakechik. KLIK button dibawah :

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...