kelab blogger ben ashaari, KBBA,

29 November 2014

7D Cinema di KBMALL Kelantan


Assalamualaikum


Hari ni aku nak citer pengalaman pertama aku tonton 7D Cinema di KBMALL. apa rasanyaaaaa? huwaaaaaaa seronokkkkk wa cakap luuu!!! percaya laaaa. enjoy gilaaaa walaupun hanya 12-15 minit. harga tiket pun affordable. RM8 sajooo untuk dewasa. sekali masuk, rasa nak masuk berkali-kali. ngehh3x.


7D Cinema di KBMALL Kelantan, 7D CINEMA, HARGA TIKET 7D CINEMA, 7D CINEMA RIDER, CINEMA RIDER, 7D, MOVIE 7D, ROLLER COASTER 7D


Actually lamo dah nak mai sini. tapi selalunya kitorang datang KBMALL ngan Fikri kan, so payah lah nak masuk. bawak masuk Fikri dalam tu, buatnya dia teriakkkkk tak henti-henti tak ke haruuu??? so, beberapa hari lepas aku ke Celcom Center KBMALL ngan En.Yie, masa tu kami tak bawak fikri coz dia masih di rumah pengasuh. so, alang-alang berdua aku ajak En.Yie masuk ke 7D Cinema ni. 




Kami punya turn, jam 4.45pm. so, sementara menunggu turn, jom bang kita selfie dulu..... al-maklum laaaa, dah lamaaaa tak dating berdua katakan.. hahaha.. opss, abaikan muka aku yang murni tanpa eyeliner ittewwww ya...!!!




Dah masuk dalam tu pon sempat lagi selfie! eh, jap nak tanya ni. lucu ke masuk 7D Cinema ni ngan baju kurung? tak lucuuuu kan? ehhh, keeeee lucuuuu...? arghhh hentam saja lah labuuu... baju kurung pun, baju kurung lah, asalkan sempat tonton. kah3x

Aku pada mulanya tak perasaan gak, tapi bila aku wassap pic ni kat group family, terus anak sedara aku tanya, "Mokteh pakai baju kurung...?" uikkk baru aku perasan. hahaha. ekceli, aku baru balik keje masa tu. lagipun benda ni tak plan pun. bila lalu je depan 7D Cinema ni, terus angguk saja, cakap nak try! huhu.




Staff kat situ ada tanya nak tengok citer apa? aku terus blurrr! aku tak tahu citer apa yang best. makanya hadap je la mana2 movie yang diorang paparkan. seeeeee, screen tu nampak cam kabur-kabur dgn bayangan dua dimensi kan? haaa itu laa yang bestnya menda ni! tengok ngan mata kasar nampak tak best. but bila guna spek 3D terusss double triple best!!!!


7D Cinema di KBMALL Kelantan, 7D CINEMA, HARGA TIKET 7D CINEMA, 7D CINEMA RIDER, CINEMA RIDER, 7D, MOVIE 7D, ROLLER COASTER 7D


Tadaaaaa.... besor bebenor spek dia... haha.. aku dah bercermin mata kan, pastu aku tindankan pulak ngan spek 3D besar gedabak tu. "How do i look?? Shomelll takkkk??" hehehehe. abaikan juga muka yang berminyakkkk tu yea.... ekekeke...

Bila tonton guna spek 3D, terus rasa syokkkkk citer yang dipaparkan tu. nampak real. especially masa tayangan movie Eagles Roller Coaster tu, aku tak henti-henti menjerit hokay. gayat gilaa.. terasa betul-betul duk atas roller coaster. time menjunam, time mencilok, time landasan runtuh, semuaaaaa boleh rasaaaa.... !!!

Pada yang belum merasa tonton 7D Cinema ni, pergi laa yea. memang best. tak rugiii... tapi, jangan sampai terkencing dalam seluar sudah ler... hahahaha!!!





1.) Eagles Roller Coaster - Ini movie pertama yang diorang tayangkan untuk kitorang hari tuh. ngeri beb! memang ngeri habis. dah laaa lajuuuu, curam menjunammmmmmm pulak tu. pastu siap landasan putus lagi tu. ohmaigoatttt. rasa nak tercabut jantung. hahaha. over betul aku menjerit. takuuuttt!!! 





2.) Haunted Forest - Ini pulak movie yang kedua. hok ni tak berapa best sangat. biasa-biasa saja. kejap keluar Zombie, Kelawar, pastuh Halloween, tapi tak takut pon. nasihat aku, tak payah laa pilih citer ni. tak best. nak yang mencabar sila pilih cite Roller Coaster, Transformers atau Jurasic Park!





Korang kena tonton video kat atas ni jugak, untuk lihat cemana keadaan dan suasana didalam 7D Cinema ni. but yang video atas ni 9D. tapi bagi aku lebih kurang je kot ngan 7D. cuma mungkin dia punya effect lebih hebat lagi siap water effect, storm effect dan memacam lagi.. 

Effect gerakan kerusi tu lah yang membuatkan kita rasa betul-betul kat atas roller coaster tu. pakai lak spek 3D lagi laa nampak real! siap ada wind effect, vibration effect, bubble effect. kita juga boleh merasa ada "something" duk kuis-kuis kaki kita, time labah-labah keluar... sound effects dia pun meletop... memang syok wa cakap lu der...!!!

Jom lah bawak family anda tonton 7D Cinema hari ini....!!!



Thanks and Regards,
Jaakechik.

28 November 2014

Pameran Ular di Muzium Negeri Kelantan



Muzium Negeri Kelantan, Pameran Ular, Pameran Ular di Muzium Negeri Kelantan, snake show, gadis bersama ular, kelantan, tempat menarik di kelantan,


Sebaik saja kami selesai makan Pizza Hut hari tu, kitorang terus ke Pameran dan Pertunjukan Ular di Muzium Negeri Kelantan. jarak muzium ni 8 minit je kot dari branch pizahat yang kami pergi tu, tapi bab mencari parkinggg tu yang hazabedahhhhh-nya!! berkali-kali pusing, baru ada!


Muzium Negeri Kelantan, Pameran Ular, Pameran Ular di Muzium Negeri Kelantan, snake show, gadis bersama ular, kelantan, tempat menarik di kelantan,


Jaa sampai jam 9.15pm. kemain semangat nak tengok Snake Show yang ditayangkan bermula 9pm, but cannot ler. penuh orang dalam tuh. aku kan spesis ke-pendek-kan + ke-tidak-cukup-inci-an. memang tak nampak nak tengok ular kat stage tuh. time snap pic ni pun, aku angkat tangan tetinggi, baru dapat!


Muzium Negeri Kelantan, Pameran Ular, Pameran Ular di Muzium Negeri Kelantan, snake show, gadis bersama ular, kelantan, tempat menarik di kelantan,


So, kitorang tinjau ler ular-ular yang kat luar tuuu dulu




King Cobra....!! Panjangggg wooo....!!




apa ke nama tah spesis ular ni....lupa!




Mood fikri time ni : Takut + Teruja 




Pameran dan Pertunjukan Ular di Muzium Negeri Kelantan ni berlangsung sejak 3 November sehingga 3 Disember 2014. pada sesapa yang merancang nak pergi, pastikan korang set masa yang cun-cun dengan waktu Snake Show :


Sabtu - Khamis : 12tgh / 5.30ptg / 9mlm
Jumaat : 11pg / 5.30ptg / 9mlm
Harga Tiket : RM4.00 (adult), RM2.00 (child)
Muzium dibuka : 9am - 10pm


Muzium Negeri Kelantan, Pameran Ular, Pameran Ular di Muzium Negeri Kelantan, snake show, gadis bersama ular, kelantan, tempat menarik di kelantan,


Setelah habis Snake Show barulah kosong ruang ni. aduhai, melepas kitorang. memula plan nak suruh fikri tengok show ni, tapi takpe lah silap kami gak coz datang lewat. mampu tengok kat skrin besar yang pihak muzium letak kat luar sajooo...

Kat dalam ni, kita boleh bergambar ngan ular. ada booth kecik yang bertulis "I want to touch a snake". RM15.00 sekali snap! but aku idok ler minat, geliiiiii! memang tak dapat lah nak merasa ular duk berlingkar kat leher. eeiii, tetiba aku rasa meremang bulu roma! ~grrrr!




Kat dalam sangkar ni ada ular besar gilaaaaa!!! tengah syok bergulunggggg tu. tah tido ke hape aku pon tak tahu. langsung tak bergerak. aku pulak seriaauuu tengok jaring sangkar tu yang muat untuk bebudak hulur jari. kalau kena "ngapp jari" acaner tuuuu? ke ini spesis ular tak kacau orang....???


Muzium Negeri Kelantan, Pameran Ular, Pameran Ular di Muzium Negeri Kelantan, snake show, gadis bersama ular, kelantan, tempat menarik di kelantan,


Tengkiu En.Guard tolong snap pic kami tiga beranak!!!


Muzium Negeri Kelantan, Pameran Ular, Pameran Ular di Muzium Negeri Kelantan, snake show, gadis bersama ular, kelantan, tempat menarik di kelantan,


Eksyen ko bang...padahal ular plastik je pung...kahhhh3x...


Muzium Negeri Kelantan, Pameran Ular, Pameran Ular di Muzium Negeri Kelantan, snake show, gadis bersama ular, kelantan, tempat menarik di kelantan,


Ini ular sawa ke hape ni ekk...?? kepala kecik, tetengah badan gemok....




Kat bahagian kanan muzium lak, ada depa buatkan gua kecik. ni untuk beri pendedahan dan gambaran kehidupan manusia di zaman batu kot. fikri nanges bila kitorang nak masuk dalam ni. ko tahu kenapa? sebab ada.......





Sebab ada patung tiga beranak ni....hehehehe....




Dan sebab ada tengkorak ni...hehehe...


Muzium Negeri Kelantan, Pameran Ular, Pameran Ular di Muzium Negeri Kelantan, snake show, gadis bersama ular, kelantan, tempat menarik di kelantan,


Pastuh kami tengok Pameran Gadis Bersama Ular pulak. kecoh dalam akhbar yang pompuan ni rela amik cuti semata-mata nak duk ngan ular untuk cipta rekod. 




Ini ler dia gadis yang tinggal bersama ular tu. kelengkapan dalam tu complete siap aircond, kerusi meja dan laptop segala. tip top!!


Muzium Negeri Kelantan, Pameran Ular, Pameran Ular di Muzium Negeri Kelantan, snake show, gadis bersama ular, kelantan, tempat menarik di kelantan,


Dia duk kuis-kuis ular yang berlingkar kat ranting kering...


Muzium Negeri Kelantan, Pameran Ular, Pameran Ular di Muzium Negeri Kelantan, snake show, gadis bersama ular, kelantan, tempat menarik di kelantan,


Pastu dia bermain mata lak ngan ular ni...untung ular tu...ekeke...




Overall, enjoy gak laa bawak budak-budak kesini. bagi makpak budak memang takdak apa la kot. biasa jer. tapi untuk anak-anak, ermm okay-okay laa. bukan sokmo ada pameran ular ni, setahun sekali je. so, pada yang berada di Kelantan tu, korang dah datang ke belum kat sini.....???? kami sudahhhhhhh.... ngeeeee!!!!




Thanks and Regards,
Jaakechik.

24 November 2014

Pelajar PJJ USM Boleh Apply PTPTN


Assalamualaikum.


Aku tujukan entry ni khas untuk sesapa yang nak tahu tentang Pinjaman PTPTN bagi Student PJJ USM. ya, aku memang ada apply loan PTPTN ni untuk tampung pengajian PJJ aku. kenapa buat loan, kata yuran PJJ USM murah?

Okey for your info, aku bukan orang kaya! so, aku terpaksa buat loan PTPTN untuk tampung yuran pengajian aku. yuran PJJ USM memang murah. but aku kena standby duit PTPTN juga sebab gaji bulanan aku ciput jer. S17 je pon. ~sobs sobs.

Bukan tak gheti syukur, tapi aku nak korang tahu, pekerja gomen ni bukan semuanya senang. cukup cukup makan sajo. after 2 minggu masuk gaji, dah ada yg sengkek. so, daripada aku tak terbayar duit yuran, baik aku sediakan payung sebelum hujan. thats why aku apply PTPTN.




Boleh ke apply PTPTN?? (http://www.ptptn.gov.my)


Ya Boleh!! aku sendiri dah apply. berapa ribu aku dapat? tak banyak, tapi jumlah yang masuk tu, lebih dari cukup untuk bayar yuran bagi setahun pengajian. Wang PTPTN masuk sebanyak 2 kali setahun. macam yang aku punya ni, dia akan masuk pada Ogos dan November. jumlah yang masuk ialah  <RM800. maksudnya, aku dapat RM1500++ setahun. 

Yuran pengajian RM berapa setahun? yuran PJJ murah aje. RM1231 setahun. so, lebih dari cukup kan? siap ada belen lain. boleh wat beli buku, alatulis, bahan rujukan, etc etc. belen yang ada tu kalau nak beli printer pun cukup kot! so, nasihat aku kalau rasa duit tak berapa nak ada, apply la. lain la kalau korang duit dah berkepukkk!

Kalau tak berminat ngan Pinjaman PTPTN, student under gomen juga boleh apply Pinjaman JPA. pinjaman ni agak untung coz, kalau korang dapat pointer yang baik, korang tak perlu bayar pinjaman tu. eh, tapi betul ke tak tu wallahualam. aku tak berapa pasti. tapi dengar-dengar-nya begitu laa.

Apapun cuba call pihak JPA untuk maklumat lanjut. boleh juga tanya Kerani atau Bos korang untuk pengesahan. jangan tanya aku coz aku tak arif pasal ni. sebab aku sendiri pun tak apply. huhu. cukup-cukup la wang PTPTN yang ado tu. kang pinjam banyak-banyak pengsan lak nak membayar nanti.

Satu cara lagi, korang yang tak mahu buat loan PTPTN dan tak mahu apply Pinjaman JPA korang boleh guna satu alternatif lain, korang boleh bayar yuran pengajian PJJ dengan menggunakan wang KWSP. dah ada member aku guna cara ni. bagaimana prosedurnya, itu aku tak pasti jugak. kena gi Pejabat KWSP untuk kepastian.

Ada banyak cara untuk menampung Yuran PJJ USM. pilihan di tangan anda. kalau mampu, bayarlah dengan gaji sendiri. kena menabung tetiap bulan atau boleh start main kutu. hehehe. yuran PJJ kan boleh dibayar secara ansuran dua kali? apa ada hal, sempat lagi nak saving tu!

Masih ada peluang untuk menabung sikit demi sikit, itupun kalau korang jenis yang disiplin-lah. aku kalau bab menabung memang failed. makin ada, makin dikorek. dicucuk, dikorek, ditarah, sehingga betul-betul licinnnn. miahaha. ~pantang ada!




Bila waktu yang sesuai Apply Pinjaman PTPTN?


Boleh apply pada bila-bila masa, setelah Surat Tawaran dari USM (original) sampai ke tangan korang. FYI, Pihak USM tak bantu student untuk urus Loan PTPTN. student kena apply sendiri. kena pergi sendiri ke Pejabat PTPTN terdekat. tanyakan prosedur lengkap, beli No.Pin RM5 di BSN, isi borang khas, daftar akaun SSPN-i dan banyak step lagi. aku nak cerita detail pun takleh. coz dah lupa prosedurnya. 

Berapa peratus (%) kadar faedah yang Pihak PTPTN kenakan? hanya 1% setahun daripada jumlah yg diluluskan. jumlah pinjaman aku ialah RM6168. Setelah tamat pengajian, aku perlu bayar RM107.94 selama 60 bulan (5thn). so, jumlah pembiayaan semula adalah berjumlah RM6476.40. ini bermaksud kadar faedah yang dikenakan hanyalah RM308.40.

Untuk kaedah pembayaran semula pula, aku pilih option pembayaran melalui Angkasa (pemotongan dalam slip gaji). aku ni jenis boros sikit, so kalau pilih option ni agak mudah la untuk aku manage duit gaji aku. setakat mana belen yang ada tu, yang tu je la aku guna. kalo tak cukup, aku pow En.yie. hihihi. 

So korang mahu pilih cara yang mana? PTPTN, JPA , KWSP atau duit sendiri? ahaaa, pikir jangan tak pikir. bincang dahulu dengan family, fikir untuk jangka panjang juga. pastu baru start wat keputusan. aku dah "bagi pencerahan" untuk korang ni. 

Tepuk Dada, Tanya Poket....!!!



Thanks and Regards,
Jaakechik.

20 November 2014

Pizza Hut : Jam-Packed Pizza via Groupon


Assalamualaikum


Beberapa hari lepas aku ada post entry Beli Voucher Pizza Hut Melalui Groupon, kan? dan sekarang aku nak post entry yang aku dah pon selamat gunakan Voucher tu. hihi. bab makan lajuuuu je. tak menyempat nak tunggu lelama dah. 


beli pizza hut guna voucher groupon, jam packed pizza, pizza hut, pizza hut kota bharu, review pizza hut, voucher pizza hut groupon,


Ini ler dua ketui Pizza yang kami dapat dengan sekeping Voucher bernilai RM25 hari tu. siap dapat 2 gelas Pepsi lagi. Harga RM25 tu dah Included Gomen Tax and Servis Caj tu ye. jimat pat-lima-ringgit bila guna Voucher Groupon ni.


beli pizza hut guna voucher groupon, jam packed pizza, pizza hut, pizza hut kota bharu, review pizza hut, voucher pizza hut groupon,


1 Pizza Hawaiian Chicken (Small Size)


beli pizza hut guna voucher groupon, jam packed pizza, pizza hut, pizza hut kota bharu, review pizza hut, voucher pizza hut groupon,


1 Jam-Packed Pizza Size Regular


beli pizza hut guna voucher groupon, jam packed pizza, pizza hut, pizza hut kota bharu, review pizza hut, voucher pizza hut groupon,


Menu Baru Pizza ni agak sedap jugak bagi tekak aku. kepingan ayam dan sosej pon agak meriah kat atas pizza tu. cumaaaaa, aku tak berkenan ngan kerak yang dibahagian tepi2 pizza tu. garing sangat. keras kejung jadiknya.


beli pizza hut guna voucher groupon, jam packed pizza, pizza hut, pizza hut kota bharu, review pizza hut, voucher pizza hut groupon,


budak keriangan boleh makan Pizza Hut


beli pizza hut guna voucher groupon, jam packed pizza, pizza hut, pizza hut kota bharu, review pizza hut, voucher pizza hut groupon,


Mak budak pon happy jugak....heee!!




ehhh, korek apa tu dik....? hahaha.




Untuk malam tu, kami tambah juga Mushroom Soup sebagai pelengkap. musim hujan ni, sedap wooo hirup sup cendawan yang panas berasap ni.... untuk 2 Mushroom Soup ni kitorang kena tambah RM7 sahaja (included tax).


beli pizza hut guna voucher groupon, jam packed pizza, pizza hut, pizza hut kota bharu, review pizza hut, voucher pizza hut groupon,


Siap je aku snap gambar, terus En.Yie terkam duluuuu... hahaha... dah meleleh ailio lettew agaknya... malam tu, rajin pulak dia tolong letak pizza ke pinggan aku. romantik jugak abang rupanya yekkk? tobat kembang-kembang idung dia bila baca entry ni nanti. kahkahkah.

Eh, korang pulak cemana? dah cuba Menu Baru Pizza Hut ni? 



Thanks and Regards,
Jaakechik.

19 November 2014

PJJ USM : Mereka Dah Graduate!!



kamera gopro, gopro, kayuh basikal, program kayuh basikal, pjj usm, kursus intensif pjj 2014,


Masih ingat entry aku berbasikal di USM dulu? Refer Entry Ini. eksaited gila dapat naik basikal setelah sekian lama tak naik. hahaha. start dari situ la jugak aku mula kenal senior yang sporting, Pujie Ali (baju oren purple) dan Mokhtar Ahmad (yg pegang besi monopod).

Now diorang berdua ni dah graduate!! seronok woooo aku tengok pic-pic mereka konvo kat FB . shantekkk hensem bergaya ngan jubah konvo memasing. tetiba aku tak sesabar nak konvo jugak. kahkahkah.

So, hari ni aku nak share gambar Konvo diorang (batch 2010/2011) untuk jadikan sedikit inspirasi untuk aku dan untuk sesapa saja yang sedang merancang untuk sambung Pengajian Jarak Jauh. jom skodeng gambar mereka...!!


blog student pjj usm, jaakechik pjj usm, konvo pjj usm, majlis konvo pjj usm, majlis konvokesyen usm, student pjj usm,


Tak teruja ke kome bila tengok diorang Konvo?? pada yang berminat nak belajar secara PJJ, jangan lupa apply jika tawaran dibuka nanti ye. (maybe akan open Dis atau Jan nanti). kena selalu buka website ini : https://pohon.usm.my/ppjj/

Payah ke belajar PJJ?

Prinsip aku mudah je, kalau nak seribu daya, kalau taknak seribu dalihnya! ramai yang sent email kat aku, katanya berminat ngan PJJ USM tapi terikat dengan komitmen, family, anak-anak, beban kerja harian, etc, etc. but bagi aku, nak tunggu kerja @ komitmen kita semuaaaa settle, sampai bila?


blog student pjj usm, jaakechik pjj usm, konvo pjj usm, majlis konvo pjj usm, majlis konvokesyen usm, student pjj usm,


Cabaran buat PJJ ni memang banyakkkk.... especially time nak buat esaimen. adaaa je alasan untuk tangguhkan. "lambat lagi dateline ni""sempat lagi buat bulan depan ni". tup tup dah hampir ngan dateline. terus kelam kabut nak buat. haha. 

Kengkadang dah siap set, kunun pada hari sekian sekian nak fokus untuk esaimen. kunun nak siapkan secepat mungkin, tapi dustaaaa semua tu. tak sampai 15 minit hadap PC terus melencong bukak Facebook, layan Blog, You Tube segala.. haii mudah benar terpujuk ngan Syaitonnirrojim!


blog student pjj usm, jaakechik pjj usm, konvo pjj usm, majlis konvo pjj usm, majlis konvokesyen usm, student pjj usm,


"Tak teruja ke kome nak graduate macam depa.......???"


Aku pon tak sabar nak tunggu turn aku untuk genggam segulung ijazah! biarlah hanya PJJ, asalkan ada. now, aku dah masuk tahun ketiga. inshaALLAH kalau takde aral melintang, penghujung 2016 graduate laa kot. haii lambat lagi nih. tapi takpe laaa, tatap gambar diorang lah dulu sebagai pembakar semangat! hihihi.

Jom baca entry-entry lama aku tentang PJJ USM. kalau ada sesapa nak korek info pasal PJJ USM, gi lah baca. semoga entry tersebut "memberi sedikit pencerahan" pada korang!


Sebarang kemusykilan, pertanyaan atau cadangan sila email ke :
Jaakechik@yahoo.com atau inbox ke www.facebook.com/jaakechik

17 November 2014

Lorong Cek Mek Molek di Bandar Machang (1)


Assalamualaikum


Hari ni aku nak share gegambar kami tiga beranak masa ke Lorong Cek Mek Molek di Machang Kelantan. dah lama pergi ni, 27 Ogos lagi. but 17 November baru sempat nak cerita. busyyyy. takdan nak karang entry yang banyak gila tertunggak.

Okay dah. jom scroll gambar pulak......


cek mek molek, cek mek molek street, lorong cek mek molek, lukisan dinding di machang, lukisan mural di macahang, tempat menarik di kelantan,


Bapak Borek, Anak Rintik


cek mek molek, cek mek molek street, lorong cek mek molek, lukisan dinding di machang, lukisan mural di macahang, tempat menarik di kelantan,


Baru lagi tempat ni nih. 12 Ogos 2014.


cek mek molek, cek mek molek street, lorong cek mek molek, lukisan dinding di machang, lukisan mural di macahang, tempat menarik di kelantan,


Lagu kempen kitar semula :

"Coklat untuk kaca, Biru kertas punya, Tin untuk Jingga dan plastik juga."

ada yang ingat????




makin suka posing fikri sekarang ni. ikut je apa yang orang buat.




oloolooo.... blushing pipi ittew tengok pic ni tau.... (^_^)




cubaan untuk menangkap ikan


cek mek molek, cek mek molek street, lorong cek mek molek, lukisan dinding di machang, lukisan mural di macahang, tempat menarik di kelantan,


Sukri Vs Fikri




Fikri terujaaaaa sungguh tengok ikan-ikan nie




"Alamakkk... cat tumpah...!!!"




First time ada lukisan dinding atau mural kat Kelantan ni. Fyi, Lorong Cek Mek Molek bukan kat Bandar Kota Bharu ya. jauhhh di Bandar Machang nun. 1jam lebih perjalanan kot kalau aku yang dari Pengkalan Kubor ni. 

Actually, aku bukan kesana semata-mata Cek Mek Molek Street ni, buat aku ada hal sikit disana. so, alang-alang ke Machang sempat la singgah. senang nak je nak jumpa tempat ni, dia duduk betul-betul belakang bangunan BANK CIMB.


Entry Part 2 : Klik Disini.



Thanks and Regards,
Jaakechik.
DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...