kelab blogger ben ashaari, KBBA,

21 December 2015

Resepi : Popia Simple Kudapan Petang



Popia Simple Kudapan Petang - Sape belum pandai wat Popia Homemade sila angkat tangan...!!! ok ketuk ketampi 20 kali!!! (^_^) nak buat popia ni mudah je dik... meh aku share macamana nak buat popia simple dimple nih...

Eh jap jap, tapi mesti ada yang kata, buat apa susah-susah nak buat? beliiiii je senang!!! "Kak Piah, bungkus popia 5 ringgit!" beli yang ready made memang laa best dik! sebab cepat dan mudah...

Tapiiiiiiiii, cuba ko try buat sendiri, feeling dia lain macam okay! rasa seronokkkk sangat dapat hidang air tangan sendiri untuk anak dan suami. bila tengok diorang berselera makan terus kembang-kembang hidung ni haaaaa. muahaha... tak caya? cuba korang buat hari nie.... :P




1.) Tumis bawang putih.




2.) Masukkan isi ayam, garam dan serbuk perasa


*nota : boleh juga kalau nak campur dengan isi udang.*




3.) Masukkan carrot dan sengkung (yang telah di sagat)


*nota : boleh juga masukkan parutan ubi kentang.*




4.) Goreng sehingga layu kemudian buang lebihan kuah (jika ada).
Kalau suka pedas boleh tambah cili padi.




Aku guna kulit popia yang kecik ni. (saiz mini). guna hok ni senang, sebab ngam-ngam elok je saiz dia, sebijik dua kali ngappp je. muahahaha. harga aku lupa. lebih kurang RM3.50 kot.




5.) Letak sedikit inti ayam tadi ke atas kulit popia.




6.) Lipat macam yang aku buat tu... 




7.) Kemudian gulung dengan kemas dan cantik. 


*Nota : Letak sedikit air untuk lekatkan hujung kulit popia tu.*




Buat banyak-banyak sampai habis 




Pastu masukkan dalam plastik (asingkan) dan simpan dalam freezer. boleh tahan lamaaaaa nie.... petang atau malam kalo rasa lapar, goreng jer popia ni. kunyah-kunyah sambil tengok TV. makan pulak dengan sos pencicah. sure sedap!!! 




Selamat mencubaaaaa ya............!!!



15 October 2015

TOY MUSEUM PULAU PINANG


Assalamualaikum

Hari ni aku nak share satu tempat best ngan korang. tapi di pulau pinang lah. hihi. actually aku dah lamaaaa pegi, but baru hari ni ada kesempatan nak cerita kat blog. mood kelaut lama gilaaaa kan. so here, aku bawakan untuk korang!


Nama tempat : TOY MUSEUM PULAU PINANG
Alamat : Jalan Tanjung Bunga, 11200 Tanjung Bungah, P. Pinang
No. Telefon : 0124602096
Harga tiket : RM15 (Dewasa) / RM10 (Kanak-kanak)


toy muzium, toy museum, toy museum malaysia, toy museum pulau pinang, harga tiket toy museum, pulau pinang, holiday, tempat menarik di pulau pinang, tempat-tempat menarik di malaysia,


Memang dah lama benar aku kesini. sejak Februari 2015 lagi ni. tapi aku tak kira nak jugak share. moga nanti dapat bantu sesapa yang duk google "tempat menarik di pulau pinang". so jangan lupa masukkan tempat ni sebagai salah satu destinasi yang wajib korang tuju, oke!




Tempat ni merupakan Muzium Mainan Terbesar di Dunia. aku repeat, terbesarrrrr di dunia, bukan terbesar di Malaysia. so tak teruja ke korang? nak lagi kalau yang ada anak kecik yang suka tengok kartun ke citer superhero ke. memang okay sangat lah!





Macam-macam watak superhero yang ada. star wars, captain america, superman, batman, segala yang man man tu semuanyaaaaa ada. keluang man je takde. usop sontorian pun takde. so, jangan dicari. memang takde. hahahaha. 


toy muzium, toy museum, toy museum malaysia, toy museum pulau pinang, harga tiket toy museum, pulau pinang, holiday, tempat menarik di pulau pinang, tempat-tempat menarik di malaysia,


feeling lara croft! :p



toy muzium, toy museum, toy museum malaysia, toy museum pulau pinang, harga tiket toy museum, pulau pinang, holiday, tempat menarik di pulau pinang, tempat-tempat menarik di malaysia,


Bila mai sini kan, aku tengok En.Yie punya keterujaan lagi banyak dari fikri. hahaha. tapiiii, memang niat aku pon nak happykan dia. sebab aku tahu dia penggemar citer omputeh, nak lagi kalau filem genre aksi or superhero. memang dia ada banyak cerita koleksi!

Ko request je tengok cite apa, semuaaaa dia ada. dua hard disk dia, penuh dengan movie yang dia download jee. kalau citer tu ada 6 episod, 6 episod gak la yang dia ada. memang hobi diaaaa. majoriti yang HD dan Blue Ray pulak tu, memang gambar lawa gila siap ngan subtitle melayu lagi. 

Thats why aku nak sangat bawak dia kesini! dah lama plan nak kesini, akhirnya tercapai jua. tengkiu buat adik ipar aku dan biras aku yang sudi bawakkan. kalau harapkan kami laki bini drive sendiri, memang tak jumpa lah kot. sebab tempat ni agak tersorok skit. hee!

Okay, stop bebel kita teruskan tengok gambar pulak.








Banyak replika watak-watak yang ada. ada yang kenal, dan ada yang aku tak berapa kenal. haha. biasa la pompuan kan, mana amik tahu semua tuuu... en.yie la yang banyak duk perkenalkan aku, nia nama apa, ni dalam citer apa. watak yang aku kenal of course laa citer yang aku penah tengok je. macam doraemon, super mario, sesame streets, barbie, hello kitty, power rangers, hahahaha. 

Kiri kanan, penuh dengan pameran replika mainan. dari sekecik-kecik saiz, hingga ke saiz yang bapakkkk punya besar. luas gak laa tempat ni, cuma agak suram skit. maybe sebab takde pengunjung sgt kot. tempat tu panas pun ye gak. aircond tak berapa nak rasa. menitik gak laa peluh jantan aku... 




Jack Sparrow dalam Pirates of Carribean




Eh aku sangat-sangat tak paham, kenapa lah adik ipar aku snap pic ni macam tu. tetiba takde kepala lak patung kat belakang tu. adoii, nak bergambar ngan patung kat belakang, tapi kepala lak takde, eh seram pulak jadinya. hahaha.




Woody dan kawan-kawan dia




anak beranak Toy Story. ni kartun kegemaran fikri nih.




ni pulak kartun kegemaran mama fikri. hahahahahahahaaaaaa!!




Haaa dik, mama dah penah bawak ko kesini yek. jangan pulak bila dah besar nanti, ko cakap mama tak penah bawak pulak. kalau tak percaya, bukak blog mama dan baca entry ni. hehehe.




Haaaa watak-watak kat atas ni, aku tahu. sebab aku memang layan citer SAW ni. citer pasal bunuh-bunuh orang. aku memang suka citer saspen macam ni. watak Jigsaw yang jahat, watak Amanda yang pyscho, macam-macam helah diorang nak bunuh orang. ayat trademark dalam citer ni, "i want to play a game!" dan "game over!". sape yang tengok kesemua episod citer ni, kita geng! :p




Citer Chucky ni pon aku layan. semua episod aku tengok. dalam dok takut pun, aku tetap tengok gak, tapi dengan syarat En.Yie kena teman laa. aku bukan takut kan Chucky yang jahat tu, tapi aku takutkan muzik saspen dia yang gilaaaaa vavi punya kuat tuu... citer tu tak takut sangat pun, tp muzik dia tu yang over! nak gugur jantung! #JilakeBetul



toy muzium, toy museum, toy museum malaysia, toy museum pulau pinang, harga tiket toy museum, pulau pinang, holiday, tempat menarik di pulau pinang, tempat-tempat menarik di malaysia,


So far bagi aku okay laaaa untuk hiburkan anak-anak dan suami. kita yang pompuan ni memang tak lah teruja sangat. tapi bagi geng lelaki, syok la kot. bagi orang-orang tua pun mungkin mende ni tak seronok bagi diorang sebab replika je pun. 

Pastu pulak, kalau korang nak datang ramai tu, agak pitam gak la kot time nak bayar tiket tu. mahal nak mamps! kalau pergi 2-5 org okay lagi. kalau pergi 10 orang ke atas memang fengsan la kot kalau ko nak payungkan semuaaa. kalau tong-tong bayar tuuuu, okay laa... heeee!

Kalau nak ikutkan banyakkkk lagi gambar2 yang ada. berpuluhhhhh puluhhhh kot aku snap masa kat sini. tapi takde maknanya aku nk tepek semua kat sini. aku pilih2 secara random je ni. okbai. see u di nextttt entry plak ye...!!



Regards,
Jaakechik.


14 October 2015

Lazada : Aku Beli Oven dan Stand Mixer


Assalamualaikum


LAZADA MALAYSIA. satu nama yang tak asing lagi sekarang ni. sebut je lazada memacam benda yang terbayang di fikiran aku. hari-hari terjah masuk website ni oke. cuci mata belek-belek tengok-tengok kot ada benda yang berkenan. hee!

Last sekali aku tertarik dengan dua barang kat bawah ni :


cara shopping melalui lazada, lazada malaysia, pengalaman shoping dengan lazada, shopping online lazada,



Morgan Elecric Oven. biarpun jenama ni tak gah mana. aku redooo je. haha. lagipun sekadar nak buat bebenda simple je pon. okay le tu. nak beli oven built in yang besar tu, belum masanya lagi kot. rumah sewa aku kecik je, tak seswai plak nak beli yang besar-besar. hok ni harga memang murah RM93.00 aje. tepuk-tepuk poket, oke mampuuuuu. sebab bawah seratuss! haha. 


cara shopping melalui lazada, lazada malaysia, pengalaman shoping dengan lazada, shopping online lazada,



Pastu, aku terrrrrrbeli gak Mastar Stand Mixer ni. pun yang jenama cap ayam gak. hehe. nak murah terpaksa la beli yang bebiasa kan. yang jenama pemes kang mahal pulok. sayang duitlah! hiks!

Saje beli nak penuhi kehendak hati. mana lah tahu kot terrrrajin nanti, boleh buat kek, biskut. hahaha. tu nawaitu sebelum ada oke, bila dah ada, tak gak buat. bangsa pemalas, memang macam tu. pheww! :p





RM164.00 untuk dua barang kat atas ni. bila dah sesiap bayar via M2U, tunggu je la bembarang tu sampai dengan sabar. kena sabarrrrrr sebab penghantaran dia memang lembab sikit. hari-hari aku trace dah sampai mana barang aku ni. 




Dalam 5-6 hari gak laa baru sampai. bukan kata hari ni beli esok or lusa sampai oke. kurier pos express dah tak brape nak express dah sekarang ni. huhu. tunggu punya tunggu, akhirnya sampai jugak ke tangan aku dengan selamatnya. 




Stand Mixer Brand Mastar




Electrik Oven Brand Morgan




Harap lepas ni, bila dah ada mende ni maka rajin lah aku nak putar-putar wat kek. hahaha. itu harapan dan doa yang penuh keihlasan. kui3. sudahnya, tiap-tiap hari kena sindir ngan laki sendiri, sebab aku tak buat pong kekkkk! kah kah kah!


cara shopping melalui lazada, lazada malaysia, pengalaman shoping dengan lazada, shopping online lazada,


Ni kira pengalaman first time aku shopping dengan Lazada nie. alhamdulillah oke, sangat puas hati! dan kedua-dua barang sampai dengan selamat walaupun ada sedikit kemek dekat kotak oven tu. 

Kedua-dua barang ni, bila aku usha harganya di supermarket agak mahal juga. seratus lebih gak. beli ngan lazada lagi super jimat. RM164, dapat beli 2 barang. memang syok beb! malah tak kena caj kos postage pun. suka3! 

So camane ngan korang pulak? penah beli barang dengan Lazada Malaysia tak? apa pengalaman korang? penah tak ada masalah barang tak sampai ke apa? kalau ada, share kat kotak komen, oke? 



Regards,
Jaakechik.

06 October 2015

Baju Gaun Maxi ZALORA (Maxi Dress)


Assalamualaikum


Aku sekarang ni dah mula tertarik dengan Gaun Maxi! ni gara-gara terpengaruh ngan memember aku le ni. ramai je sekarang ni aku tengok orang duk pakai Gaun Maxi. ehh baju kurung dah kurang permintaan ke ape nih? 


jaakechik, blogger jaakechik, jaa kechik


Masa raya haji hari tu pon aku terjebak pakai gak. tengok sekali macam jubah je kan. tapi tidakkkk. baju aku tu lebih kepada Gaun Maxi! fit di bahagian atas, kemudian kembang-kembang sikit dibahagian bawah.

Sekarang ni nak ke majlis kenduri pon aku prefer sarung maxi berbanding kurung or kebaya, pergi pejabat pon aku pakai gak! selesa je nak gerak sana-sini. sesuai je nak pakai anywhere anytime. pakai maxi ni best, sebab nampak sopan je. hihi. 


http://www.zalora.com.my/Lace-Empire-Jubah-272938.html


RM119.20


zalora malaysia, review zalora, pengalaman shopping zalora, cara membeli dengan zalora, zalora, zalora.com.my,


RM220.00


Now aku tengah belek-belek Gaun Maxi Zalora yang gojes gila vavi ni. aku tengah berkira-kira yang mana satu untuk aku grab bulan ni. pilih punya pilih, ini Top 5 yang paling meruntun nafsu badan i. but aku pun pelik, awat semuaaaaanya Red and Purle ni? rambang mata lettewww... #Choiii

Orang kurus kering macam aku ni selalunya agak payah nak cari size gaun yang sesuai, tapi dengan ZALORA MALAYSIA mudah je nak dapatkan size aku (XS). ada pelbagai size bermula XS hingga ke XL. so tak perlu nak outer lagiii...

Paling penting, harganya saaaaangat mampu milik! 


zalora malaysia, review zalora, pengalaman shopping zalora, cara membeli dengan zalora, zalora, zalora.com.my,


RM69.00


zalora malaysia, review zalora, pengalaman shopping zalora, cara membeli dengan zalora, zalora, zalora.com.my,


Hok merah ni pon gojes. RM179.00 je.


zalora malaysia, review zalora, pengalaman shopping zalora, cara membeli dengan zalora, zalora, zalora.com.my,


RM159.00


Fuhhh pening nak pilih. semuanya cantik-cantik belakaaa.. 
Nak grab yang mana 1 aku nie...???


Gaun-gaun diatas ini merupakan Baju Gaun Maxi Terkini dari Zalora Malaysia. Gaun Maxi ni sesuai untuk semuaaa, tak kira ko jenis free hair atau bertudung. gaun ni telah diberikan sentuhan yang lebih segar agar dapat disesuaikan dengan trend masa kini. more trendy and look gorgeous!

Senang nak digayakan pun ye gak ni. nak lebih cantik tambah ler sikit aksesori lain macam rantai labuh ke, belit hijab dengan gaya terkini ke, pastu gandingkan dengan handbag atau clucth yang cantik.. semua bolehhh lahh... janji kreatif sikit je.. baru nampak bergaya dan barulah tak nampak macam style mak-mak aji. heee!


Regards,
Jaakechik.

10 September 2015

Melangkah ke Tahun Akhir

Assalamualaikum..


Lamanyaaaaa tak membebel kat sini... fuhh dah berhabuk keyboard aku ni.. hiks! hari ni rasa rajin lak nak menaip... but aku sedih benornya ni, gegambar suasana raya puasa hari tu aku tak tepek pon kat sini kauuuu, tak sempat! now dah nak raya haji dah weeii... huwaaa acane ni? len kali lah aku citer eh.. doakan aku rajin selaluuuuu.... :P




Eh ko tahu tak? pejam celik, pejam celik, aku dah di tahun akhir dalam Program PJJ USM ni wehh... sekejap aje kan? tinggal setahun je lagi. eeeeee tak sabarnyaaaaaa nak pakai topi patsegi. tak sabarnyaaaaaa nak graduate! Subhanallah, Allahuakbar! Terima kasih Ya Allah... terima kasih.. terima kasihhhh sangat-sangat!!! 

Tak sangkaaaaa tak sangkaaa (gegeleng kepala), SUMPAH memang tak sangka rasanya. rasa macam baruuuu je aku join PJJ USM hari tu. rasa macam baru tahun lepas je aku orientasi

Tapi, itulah kenyataan nya. dapat melangkah tahun akhir ni kan rasa happy betul. rasa nak lompat setinggi mungkin, rasa nak jerit kuat kuat. hehe. over kan aku? padahal baru masuk final year je pon. belum graduate lagi. kalau dah graduate nanti, tak tahu le cemana. haha.




15 Julai 2015 hari tu, result provinsinal dah keluar. gembira bukan kepalang aku bila dapat tahu semua 8 subjek tuh aku lulus. bila dah lulus tu bermakna takde paper yang perlu di repeat lah. ohhh takde apa yang terkeluar dari mulut aku ni, kecuali duk sebut alhamdulillahhhh berkali-kali.

Allah bagi peluang kedua pada aku untuk further study, alhamdulillah pahit manis selama 3 tahun bergelar pelajar pjj usm, aku berjaya harung. walau pernah rasa down, give up, etc, tapi syukur semuanya baik baik saja. 

Pada 03 Ogos 2015 hari tu, result tahun 3 dah pon keluar, result beserta Gred dan Pointer (PNGK). aku dari first year hingga kini, tak tinggi mana pon pointer. cukup-cukup makan sajo. eh, ye ke cukup-cukup makan? rasanya nak makan pon tak berapa nak cukup kot. Choii...!!

Tapi okay la berbanding orang lain (ayat nak sedapkan hati sendiri)

Orang lain ramai lagi yang kena repeat paper, pastu ada je yang pointer diorang ngam ngam je 2.50, dan ada juga yang pointer tak sampai 2.00! adaaaa oke jangan kata takde! so aku perlu bersyukur sesangat daaa... lagipun berpadanan lah ngan usaha aku yang tak berapa nak rajin ni. berapa pointer aku? rahsia. hiks!




Ogos lepas aku dah start Daftar Subjek untuk sidang 2015/2016. 5 subjek aje weii untuk tahun akhir ni. untuk tahun akhir ni aku belajar Teras aje. takde dah subjek Universiti, Elektif, Minor segala tuh. dengan kata lain untuk tahun akhir ni belajar Major je. 

5 subjek tu dah termasuk 1 projek akhir / thesis. pada yang tatau cara nak daftar subjek ni, boleh refer ENTRY INI ye. aku dah bagitahu secara details kat situ. 

Oktober nanti dah mula kuliah dah. tahun ni, azam aku nak study bebetul. nak grab pointer secantek mungkin untuk cover pointer aku yang rendah sebelum ni. harap-harap azam aku ni bukan azam bajet hangat-hangat taik ayam. hahahaha.

Terkenang pula time struggle masa Final exam hari tu. study sikit je, tapi rehat banyak2. pastu asal keluar dewan je muka macam orang tak puas hati sebab tak boleh jawab.

Ko tahu apa yang paling menyakitkan hati time exam?

Contohnya gini, 1 subjek tu ada 10 bab pastu aku yang bangsa pemalas ni memang tak baca semuaaaa bab tuh, pastu pepandai main skip-skip. baca bab-bab yang berkenan aje. bab yang tak suka aku jejeling je. 

Pastu bila exam, bab yang kita baca dan fokus bebetul keluar sikit je, bab yang kita just jejeling tu yang keluar banyak plak. masa tu Tuhan saja yang tahu cemana perasaan terbakor. mula lah cakap, kalaulah aku baca bab tu.. kalau lah ini... kalaulah bla bla bla... berapa banyak "kalau" daaaa...GRRR!! sakit pulak aty kita ni wak!




Weii korang doa la biar aku rerajin post entry baru. banyakkkk benda lagi yang aku nak share ngan korang ni. berlambak ada pic, tapi mood nak menulis tu tadak! eeeee sabar je lah!


Regards,
Jaakechik.


18 August 2015

Happy Anniversary Ke-7


Assalamualaikum


Hari ni Ulang Tahun ke-7 Perkahwinan aku dan En.Yie....!!! cepat sungguh masa berlalu. dah 7 tahun aku jadik bini En.Yie rupanya. dah 7 tahun aku jadi menantu orang rupanya. hahaha. tapi ko percaya tak kalau aku cakap walaupun dah 7 tahun jadi menantu orang ada lagi yang nak jadikan aku sebagai menantu! haduiii jeng pala aku! i dah ada laki ler makcik.. maap ye! kui kui kui...

Kekadang bila aku berjalan ngan mak mertua aku kat Pasar Jelawat, selalu je terjumpa ngan member lama dia, "Eh moksu lama tak jumpa. yang bongsu ke ni? tak royak (cakap) doh dia ada lagi anok tino, boleh ke nak wat menantu ni? baru abis ngaji (belajar) ke??" mertua aku sengihhh je, pastu jawab "Nak wat menantu? Bulehhhhh jeeee!!" hahahaha. terbakor je En.Yie dengar. :p




Setahun 10 bulan kenal, kami pon bertunang pada Oktober 2007. 10 bulan bertunang, terus nikah. alhamdulillah usia rumahtangga kami dah masuk tahun ke-7 hari ini. Fikri, anugerah terindah dalam hidup kami. penyeri dan pengikat kasih sayang kami!

Pertama kali dating, aku lupa bila tarikhnya. tapi tempat kami dating tu memang aku takkan lupa. Pantai Irama Bachok! pestaim jumpa bertentang mata. ko tahu aku yang murai ni tetiba jadik pendiam. blurr rasanya nak borak tentang apa. ceh!

Cakap sikittttt je. rasa terkunci mulut. perut pon tetiba jadik kenyang. air segelas pon rasa tak habis even haussss. gila betoi penangan first date! kelakor okay! tetiba rasa macam, aku setuju lah nak jadi couple dia ni. nampak cool jew. tu diaaaa, terus jatuh hati kauuuu...

Maybe sebab dia lebih matured dari aku kot, nampak bukan jenis yang nak main-mainkan kita. beberapa hari selepas tu, dia ajak aku gi rumah dia. ajak datang beraya. (awal januari 2006). kecut perut aku bila dia ajak datang rumah. baru sekali jumpa je kot. huhu. dia kata dia nakkan hubungan yang serius!

Kiranya selepas first date tu, second date aku adalah kat rumah mak dia lah. nak keluar tu aku tipu mak aku cakap nak gi beraya rumah kawan aku. adoii, mintak ampun mak, ayah, atas dosa-dosaku... hiks! ermm, teringat lak moment masa pestaim gi umah dia. kenapa? biarlah rahsiaaa...




Awal perkenalan pangai cemburu boleh tahan menyampah.... hari-hari dok control aku, aku cakap ngan sape, call sape, adoii geram jek aku. hari-hari dia skodeng hp aku. check massage, check log call, ada sekali tu selamba je dia patahkan simkad aku.. huwaaa tensiiiiiii ok. terus rasa nyesal pulak ada bf, semua benda kena control, terkongkong. tak bebas langsung!

Aku dapat tawaran sambung Form 6 pon tak bagi. dia tak bagi sebab dia takut aku jatuh cinta ngan rakan sekolah. risau aku taknak kan dia lagi bila masuk form 6. grr.. tension aku!

Kisah pahit manis sejak mula kenal hingga bertunang toksah cerita memang banyak. banyak gila. yang paling banyak masa dah bertunang. banyak kali gak rasa nak break. gaduh sikit terus rasa nak pulangkan balik je cincin. kunun nak putus!

Tah kenapa. adaaaa je yang tak kena. hati cepat je jadik panas. dugaan yg paling takleh blah, masa kami belum bertunang, ada pulak kawan ayah aku nak kenenkan aku ngan anak dia. lagi berapiiii En.Yie. tak senang duduk dia masa tu. hahaha. heii macam-macam hal timbul. bila dah bertunang, eh tetiba ada pulakkk sorang minah ni nakkan En.Yie pulok. aku lak yang terbakarrrr jiwa. kuciwa je rasa! sabor je lah!

Tapi alhamdulillah bila dah kawin ni, tadek pulak dugaan yang pepelik berlaku. especially bab "orang ketiga". (mintak jauhhhh ler benda-benda gini). gaduhkan hal lain tuuu ada laa jugak. tapi usah dikenang hoii, usah dikenang, kelak merana badan. buang yang keruh amik yang jernih. yang pahit kita campak jejauh. yang manis-manis je kutip. tak gitu?

Aku tak nafi, time gaduh, memang rasa nak lariiiii, rasa tak sayang, rasa nak lempang, rasa nak flying kick, rasa nak tumbuk tumbukkk je.... ganas sungguh dugaan dalam berkasih sayang ni.... hati kena betul-betul sado... kalau takkk sado, rumahtangga boleh hancurrrr bin leburrr!

Nak pulak kalau pangai comey macam aku. suka sentap. suka majukk. suka muncung mulut. mulut pulak jenis puaka boleh tahan laser. suka membebel. suka baling barang pon ye gak aku ni. hehe. kalau nak hitung, memang tak terhitung la kot pangai buruk aku. mujur le dapat laki yang hati sado. sabar je dia ngan pangai aku! :p




Petang kelmarin aku ada whatsapp En.Yie. sajeeee je send, nak bagitahu yang esok anniversary ke-7 kami. aku kena mention awal-awal sebab aku takut dia lupa. kalau dia lupa, memang aku sentap beb! every year dia lupa kot kalau aku tak ingatkan. 

Alaaa bukan nak hadiah pon, cukup tanda ingat dan cukup sekadar keluar dinner kat tempat special sikit. tu jek. bukan nak mintak holiday bukan nak mintak hadiah memahal pon. tapi kalau nak bagi, i okay jewww. rezeki kan? tak baik ditolak. :p

Okay sambung pasal whatsapp tadi, selepas 2 jam aku sent, pastu aku perasan ada keluar tanda (tick) warna biru yang menandakan dia dah baca. hek eleh tak balas pon ek?? sampai hati! buat aku terbakar je. grrrrr!! pukul 15.46pm lagi kot dia baca. takde pon tanda-tanda dia duk typinggg ke apa.. senyap jekk! ni nak marah nie!

Pastu dalam pukul 16.43pm, tingggg sampai 1 whatsapp dari dia. hah ko tengok lah sendiri lah apa yang dia tulis. terkulat-kulat aku tengok. agaknya dia tengah susun ayat bunga-bunga that why amik masa sejam baru reply kot. (amik kat google lettewww..) hahahahaha....

Tak tahu nak gelak ke nak happy. tapi aku rasa anak mata aku keluar icon love love lah jugak bila baca tuuu.... krik krikkk krikkkk... al maklumlah 7 tahun kawin ni, ni ayat jiwaaaa dia yang paling winnnnnnnn! hahahahhaha... ~mati la kalau dia baca nie! 

Apapun bang, jika sungguh bagai dikata, eh silap, jika sungguh bagai yang ditulis. i lah orang yang paling bertuah. yang paling hepiiii. yang palinggggggggggggg kembang-kembang idung pada tika dan waktu ini. hahhaha. i tak gheti nak karang ayat mungeeee, i cuma mampu doa je moga jodoh kita berkekalan.




Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim, 

Jadikanlah aku dan suamiku sepasang suami isteri yang saling mencintai dan saling menyayangi. Panjangkanlah jodoh kami Ya Allah. Berkatilah rumahtangga kami Ya Allah. Ampunilah segalaaaa dosa kami Ya Allah. Sinarilah rumahtangga kami dengan kebahagiaan, rezeki yang melimpah ruah, kesihatan yang baik dan juga anak-anak yang comel, soleh dan solehah... 

Istajibilla humma dua ana, Ya Allah.. (3x) 

Amin Ya Rabbal Alamin.




With Love,
Jaakechik.


DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...