kelab blogger ben ashaari, KBBA,

11 January 2015

Cetak Slip Pembayaran Yuran PJJ USM (E-Fas)


Assalamualaikum


Tinggal beberapa hari saja lagi Student PJJ USM akan berkumpul di Kampus Induk USM Pulau Pinang untuk hadiri Kursus Intensif. Dan seperti tahun-tahun sebelumnya, bila ada kursus intensif, ini bermakna ansuran pertama bagi yuran pon perlulah dibayarrrr.... :p

So hari ni aku nak share cemana Cara Nak Cetak Slip Pembayaran Yuran PJJ USM. kiranya hari ni aku tujukan entry ni buat student pjj usm saja ye. yang bukan student pjj usm, sila tengok sajoo. jangan nak peningkan kepala pulak! :)


yuran pjj usm, cara bayar yuran pjj usm secara online, slip pembayaran yuran, efast pjj usm, efast campus online, campus online, cetak slip yuran pjj usm,


Step 1 : Login Akaun Campus Online

Step 2 : Klik Portal eFAS


yuran pjj usm, cara bayar yuran pjj usm secara online, slip pembayaran yuran, efast pjj usm, efast campus online, campus online, cetak slip yuran pjj usm,



Step 3 : Halakan cursor pada "USM eFAS"

Step 4 : Klik myAccount


yuran pjj usm, cara bayar yuran pjj usm secara online, slip pembayaran yuran, efast pjj usm, efast campus online, campus online, cetak slip yuran pjj usm,


Step 5 : Halakan cursor pada "PELAJAR"

Step 6 : Klik iRecord


yuran pjj usm, cara bayar yuran pjj usm secara online, slip pembayaran yuran, efast pjj usm, efast campus online, campus online, cetak slip yuran pjj usm,
Step 7 : Klik Icon seperti gambar diatas


yuran pjj usm, cara bayar yuran pjj usm secara online, slip pembayaran yuran, efast pjj usm, efast campus online, campus online, cetak slip yuran pjj usm,


Step 7 : Save dan Print sebanyak 2 salinan. Selesai! 


Ini adalah cara nak bayar yuran secara manual di Kaunter CIMB BANK ye. Semoga tutorial ini dapat membantu sesapa yang tak tahu Cara Nak Cetak Slip Pembayaran Yuran PJJ USM. aku percaya ramai yang tak tahu kat mana nak print kannnnn???

Pada yang nak bayar yuran secara online pulak, uolls boleh tengok entry ini : Cara Bayar Yuran PJJ USM Secara Online. step by step gak aku share tuuu... semoga bermanfaat buat anda! jangan lupa share entry ini untuk kawan-kawan anda ya!


Sebarang kemusykilan, pertanyaan atau cadangan sila email ke :

8 comments:

  1. Banyak membantu la tentang epjj usm ni.. sya baru nak apply tahun ni.. sya dah follow.. :)

    http://syidamenulis.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Mcm mana nak tahu kita punya status permohonan lulus ke tidak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh call pihak Bendahari USM utk pengesahan bayaran : 046533777 (Puan Azizah)

      Bagitahu no.ic atau no.matrik anda.

      Delete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...