kelab blogger ben ashaari, KBBA,

14 October 2015

Lazada : Aku Beli Oven dan Stand Mixer


Assalamualaikum


LAZADA MALAYSIA. satu nama yang tak asing lagi sekarang ni. sebut je lazada memacam benda yang terbayang di fikiran aku. hari-hari terjah masuk website ni oke. cuci mata belek-belek tengok-tengok kot ada benda yang berkenan. hee!

Last sekali aku tertarik dengan dua barang kat bawah ni :


cara shopping melalui lazada, lazada malaysia, pengalaman shoping dengan lazada, shopping online lazada,



Morgan Elecric Oven. biarpun jenama ni tak gah mana. aku redooo je. haha. lagipun sekadar nak buat bebenda simple je pon. okay le tu. nak beli oven built in yang besar tu, belum masanya lagi kot. rumah sewa aku kecik je, tak seswai plak nak beli yang besar-besar. hok ni harga memang murah RM93.00 aje. tepuk-tepuk poket, oke mampuuuuu. sebab bawah seratuss! haha. 


cara shopping melalui lazada, lazada malaysia, pengalaman shoping dengan lazada, shopping online lazada,



Pastu, aku terrrrrrbeli gak Mastar Stand Mixer ni. pun yang jenama cap ayam gak. hehe. nak murah terpaksa la beli yang bebiasa kan. yang jenama pemes kang mahal pulok. sayang duitlah! hiks!

Saje beli nak penuhi kehendak hati. mana lah tahu kot terrrrajin nanti, boleh buat kek, biskut. hahaha. tu nawaitu sebelum ada oke, bila dah ada, tak gak buat. bangsa pemalas, memang macam tu. pheww! :p





RM164.00 untuk dua barang kat atas ni. bila dah sesiap bayar via M2U, tunggu je la bembarang tu sampai dengan sabar. kena sabarrrrrr sebab penghantaran dia memang lembab sikit. hari-hari aku trace dah sampai mana barang aku ni. 




Dalam 5-6 hari gak laa baru sampai. bukan kata hari ni beli esok or lusa sampai oke. kurier pos express dah tak brape nak express dah sekarang ni. huhu. tunggu punya tunggu, akhirnya sampai jugak ke tangan aku dengan selamatnya. 




Stand Mixer Brand Mastar




Electrik Oven Brand Morgan




Harap lepas ni, bila dah ada mende ni maka rajin lah aku nak putar-putar wat kek. hahaha. itu harapan dan doa yang penuh keihlasan. kui3. sudahnya, tiap-tiap hari kena sindir ngan laki sendiri, sebab aku tak buat pong kekkkk! kah kah kah!


cara shopping melalui lazada, lazada malaysia, pengalaman shoping dengan lazada, shopping online lazada,


Ni kira pengalaman first time aku shopping dengan Lazada nie. alhamdulillah oke, sangat puas hati! dan kedua-dua barang sampai dengan selamat walaupun ada sedikit kemek dekat kotak oven tu. 

Kedua-dua barang ni, bila aku usha harganya di supermarket agak mahal juga. seratus lebih gak. beli ngan lazada lagi super jimat. RM164, dapat beli 2 barang. memang syok beb! malah tak kena caj kos postage pun. suka3! 

So camane ngan korang pulak? penah beli barang dengan Lazada Malaysia tak? apa pengalaman korang? penah tak ada masalah barang tak sampai ke apa? kalau ada, share kat kotak komen, oke? 



Regards,
Jaakechik.

6 comments:

  1. pernah beli brg besar2 kt lazada..brg sampai tp mmg lambat..cuma xde srvice angkat brg..tp diorg angkat jgk sb kite pompuan..hahahahaha...

    ReplyDelete
  2. bestnye, murah plak tu....rietta blom pernah shopping dengan lazada...nnti nk cuba jugak, 11street pown blom pernah lagi...tapi ngn zalora selalu larr jugak...hehehe....

    ReplyDelete
  3. Brsnye berbaloi awak.beli siap ade api atas bawah huhu

    ReplyDelete
  4. Dok usha2 gak oven kat lazada, mmg tak biasa beli dan dgr jenama ni, tu yg gugel, alih2 terjumpa blog awak. Tqvm ye bg feedback

    ReplyDelete
  5. Hi.. tgh survey2 nak beli mixer.. nak yg simple2 je.. bt ada ada.. haha..

    Shopping kat lazada mmg da slalu da. Beli pampers anak2.. paling beso dan mahal, sheila beli deep freezer. Puas ht la.. harga lg murah dr kedai2 sekitar rumah ni..

    ReplyDelete
  6. Hi.. tgh survey2 nak beli mixer.. nak yg simple2 je.. bt ada ada.. haha..

    Shopping kat lazada mmg da slalu da. Beli pampers anak2.. paling beso dan mahal, sheila beli deep freezer. Puas ht la.. harga lg murah dr kedai2 sekitar rumah ni..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...