kelab blogger ben ashaari, KBBA,

23 January 2016

5 Tips Cantik Bila Pakai Skirt Kembang


Assalamualaikum


Sape kat sini suka pakai skirt? bagi yang suka pakai skirt, oke kita geng! haha. aku sukeeee pakai skirt!! tak kira laa jenis skirt duyung ke, skirt kembang-kembang ke, semuanyaaa boleyyy. janji bukan skirt paras lutut! asal yang labuh, aku okay jer.

Aku suka pakai skirt sebab nampak lebih gegirl dan lebih sopan! thats why koleksi skirt aku lebih banyakkkk berbanding seluar jeans. ok ini fakta bukan auta. :p pakai skirt ni lebih selesa sebenarnya. nak gi mana-mana pon sesuai dan mudah untuk digayakan dengan apa jua jenis baju. kemeja boleh, t-shirt boleh, blouse boleh, ngan punjabi pon bolehhh! 

Thats why ler ramai wanita sekarang memilih koleksi skirt sebagai salah satu pakaian kegemaran, lebih-lebih lagi rekaan Koleksi Skirt Kembang yang sesuai digayakan oleh semua wanita tidak mengira bentuk atau saiz badan. jangan kata skirt kembang untuk orang yang chubby jer. stigma yang salah tuu!


5 Tips Cantik Bila Pakai Skirt Kembang :



skirt kembang, skirt duyung, skirt zalora, zalora, zalora malaysia, zalora.com.my, skirt,skirt kembang, skirt duyung, skirt zalora, zalora, zalora malaysia, zalora.com.my, skirt,


#Tips 1 : Aku suka pakai skirt kembang dengan T-Shirt kosong jer (plain). Pakai colour hitam atau putih pun okay. Colour plain merupakan jenis yang paling selamat untuk dipadankan dengan apa juga warna skirt. Baju kosong ini juga membuatkan kita kelihatan lebih langsing berbanding memakai baju yang bercorak abstrak, berkotak atau jenis belang-belang!


skirt kembang, skirt duyung, skirt zalora, zalora, zalora malaysia, zalora.com.my, skirt,


#Tips 2 : Skirt Kembang juga boleh dipakai bersama singlet pastu sarung pulak cardigan sebagai outerwear. Pemakaian outerwear ini banyak membantu dalam menyerlahkan lagi penampilan anda. Nampak lebih muda remajaaaaa gitteww!


skirt kembang, skirt duyung, skirt zalora, zalora, zalora malaysia, zalora.com.my, skirt,


#Tips 3 : Boleh juga menggayakan skirt kembang  dengan pakaian oversized cropped top macam gambar kat atas tuuu...! Tapi kalau nak pakai baju yang jenis longgar-longgar macam ni, pastikan korang pakai inner ye, sebab biasanya baju macam ni nipis sikit..


zalora, skirt kembang, skirt zalora, zalora malaysia, pengalaman shopping zalora,


# Tips 4 : Feveret aku adalah kemeja! so, pakai skirt dengan kemeja memang aku suka sangat.. banyak kot kemeja aku, sampai En.Yie pon jelinggggg je bila aku kata nak beli kemeja baru lagi. hikhik. cuba korang tilik pic atas tu, aku pakai segalanya merahhhh, tapiiii dan dan selipar pulak ter-kawin dengan kaler hitam sebelah, oh meng! #Memalukan 


zalora, skirt kembang, skirt zalora, zalora malaysia, pengalaman shopping zalora,


#Tips 5 : Gayakan dengan tudung atau shawl dengan cantik, Pasti nampak lebih anggun! bukan apa, kenkadang bila kita pakai tudung "tak kena cara", boleh nampak macam ORANG TUA, tahu? so no no no. jangan biarkan hal itu berlaku! Ubahlah, jom jadi lebih muda dari usia. :P



Salam sayang,
Jaakechik.


No comments:

Post a Comment

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...